"Koronavirüs günlerinde de kadınlar asla yalnız yürümeyecek, şiddet ya da şiddet tehlikesi altındaki her kadının yanındayız."



Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Koronavirüs günlerinde ev içi şiddete uğrayan ya da tehlike altında olan kadınlar için bir kılavuz yayınladı. Platform yaptığı açıklamada "Meydanlarda eylem yapamıyor, davaları fiziken takip edemiyor, yapılması gerekenler için ya da protesto etmek için kitlesel buluşmalar gerçekleştiremiyor olabiliriz. Bu yüzden daha görünmez ve etkisiz olacağımızı düşünmeyin. Koronavirüs pandemisi sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Biz varız! Biz kadınlar, bu günlerde de fiziken olmasa da birbirimizin elinden tutacak, güç vereceğiz. Bütün kurum ve kadınlarla dayanışma içerisinde olacağız. 

Yetkililerin başta yaşam hakkımız ve diğer haklarımız için de neler yapması gerektiğini anlatacağız. Mücadelemiz için yeni yollar keşfedeceğiz. 



Koronavirüs günlerinde de kadınlar asla yalnız yürümeyecek. Bu kılavuzu salgınla ilgili önlemlerden daha çok şiddet görme yönünde etkilenen tüm kadınlar için hazırladık." sözleriyle kılavuzu duyurdu. Kılavuz kadınların ev içi alanda yaşayabilecekleri sıkıntılar karşısında ne yapabileceklerine dair çözüm önerileri sunarak onlara ışık tutuyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Söz konusu kılavuza ulaşmak için