İzmir’de yaşayan, iki erkek çocuk sahibi olan AKP'li eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt’ı boşanma arifesindeyken 5 yaşındaki oğlunu istismar ettiği öne sürüldü.

Boşanma süreci devam ederken anne, 5 yaşındaki erkek çocuğunun babasıyla görüştükten sonraki söylemleri, hareketleri ve anal bölgesinde tespit ettiği kızarıklar sebebi ile savcılığa başvurdu. İstismarın adli tıp raporu ile kanıtlanmasının ardında ise Refik Yakıt, haziran ayında tutuklanmasının ardından ilk duruşmada tahliye edildi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

"BEKLENMEYECEK BİR ŞAŞKINLIK VE HUKUKEN KABUL EDİLEMEZ BİR HAL"

Tahliye kararının konuyla ilgili bilgi veren davanın avukatlarından Barış Özbay, Gazete Duvar'ın haberine göre, ‘’23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde küçük Y. B’nin mağdur olarak yer aldığı cinsel istismar dosyasının ilk duruşması gerçekleşti. Yargılamanın bu aşamasına kadar zorlu bir süreç yaşamamıza karşın, ‘kök’ adlı tıp raporu bilimsel olarak vücuda sair bir cisim sokulması suretiyle cinsel istismarı ortaya koymasına ve mağdur ile ailesinin beyanları da bunu doğrulamasına karşın, sanık ve sanık tanıkları böyle bir olayın hiç yaşanmadığını ifade etmişlerdir’’ şeklinde konuştu.

Özbay, "Mahkemenin istemi üzerine anal bölgede oluşan bu izin, cinsel durum dışında oluşup oluşmadığı konusunda ek adlı tıp raporu aldırılmış, adlı tıp kurumu da ihtimalen bu durumun oluşabileceğini ifade etmiştir. Ne var ki, olayın varlığı dolaylı deliller ile bu kadar sabit iken, duruşmada tutukluluk halinin devamına ilişkin savcılık mütalaasına da aykırı olarak, adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmesi beklenmeyecek bir şaşkınlık ve hukuken kabul edilemez bir hal yarattı. Ne acıdır ki, sanığın önceki süreçte bir kısım siyasi bağlantılara sahip olduğunun ve Selçuk ilçesinde nüfuzunun bulunduğunun bizce bilinmesi, ister istemez olaya ilişkin daha farklı düşüncelere kapılmamamıza neden oldu" dedi.

VAZGEÇMEYECEKLERİNİ DİLE GETİRDİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de Yakıt'ın tahliye kararına tepki gösterdi. Dernek sosyal medya hesabından, “İzmir’de 5 yaşındaki çocuğunu istismar eden AKP eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt yurtdışı yasağı ile hiçbir gerekçe gösterilmeden şartlı tahliye edildi. Sonraki duruşma 28 Eylül’de. Tutuklanması için çok gayret göstermiştik. Vazgeçecek değiliz, yine gösteririz’’ ifadesine yer verdi.

Kaynak: GazeteDuvar