Antalya, Isparta ve Burdur ile Muğla'nın Fethiye ilçesinde koronavirüs salgınıyla ilgili haberler artarda geliyor. Son olarak Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, annesinin koronavirüs test sonucunun pozitif olduğunu ve tedbir amaçlı kendisinin de evde karantinaya girdiğini duyurdu. Ercengiz, "Bu durumu atlatana kadar bir süreliğine evimizde karantinadayız. Sağlık durumumuz gayet iyi, bu süreci birlikte aşacağız" dedi.

Eski Vekil Yeni Hastanede

Virüse yakalanan bir diğer siyasetçi ise CHP Antalya eski Milletvekili Devrim Kök oldu. Kök, zatürre nedeniyle Ankara'da kaldırıldığı özel hastanede yoğun bakım servisine kaldırılarak koronovirüs tedavisi görmeye başladı. Durumu iyi olduğu bildirilen Kök'ün danışmanı Gökhan Eceoğlu yoğun bakımdaki fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Finike'de Karantinada

Diğer taraftan artan vakalar sonrası Antalya'nın Finike ilçesinde Yuvalı Mahallesi'nin tamamında, Turunçova Mahallesi'nde ise kısmi karantina uygulaması başlatıldı. Yine Finike'de yaşanan bir olay ise sağlık çalışanlarının verdiği zorlu mücadeleyi ortaya koydu. Komşularının gürültü şikayeti üzerine gelen polis ekiplerine zorluk çıkartan ismi açıklanmayan bir kişi gözaltına alınırken, sağlık kontrolü için getirildi Finike Devlet Hastanesi'nde zorluk çıkardı. Cam kapıyı kıran saldırgan, polis tarafından etkisiz hale getirildi. Olaya şahit olan sağlık çalışanları ise korku dolu anlar yaşadı.

Denetimler Artıyor

Diğer taraftan salgına karşı önlemler sıkı şekilde denetleniyor. Isparta'da emniyet ekipleri tarafından 16 Mayıs 2020 tarihinden bu yana yapılan denetimlerde maske takma kuralına uymayan bin 235 kişiye toplamda 1 milyon 111 bin 500 lira idari para cezası uygulandı. Alanya'da ise kurallara uymayan işletmeler mühürlenmeye başlandı. Ayrıca Alanya'da 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne kazasında gözaltına alınıp sebest bırakılan gemi kaptanı Ali K.'nın da yapılan sağlık kontrolünde Covid- 19 pozitif çıktığı tespit edildi. Tekne kaptanı evinde 14 günlük karantinaya gireceği belirtildi. Muğla'nın Fethiye ilçesinde de polis ekipleri, maske, sosyal mesafe ve HES kodu denetimi yaptı. 4 değişik bölgede yapılan çalışmalar gün boyu sürdü.


Kaynak:İHA

TOKAT'TA ŞİDDETLİ DEPREM! ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ TOKAT'TA ŞİDDETLİ DEPREM! ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ