30 Ekim'de İzmir'de yaşanan 6.6'lık depremde 115 vatandaşımızı kaybederken, yüzlerce kişi ise yaralandı. İzmir, henüz bu depremin yaralarını saramadan yeni bir korku daha yaşadı.

7 KİLOMETRE DERİNLİKTE KAYDEDİLDİ

AFAD, 09:49'da Kuşadası Körfezi merkezli 4.8'lik bir depremin yaşandığını açıkladı. İzmir'in Menderes ilçesine 18 kilometre mesafede meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Depremin Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde ve Marmara Bölgesi'nde de hissedildiği aktarıldı.



"ARTÇI DEĞİL, NORMAL BİR DEPREM"

DEREYE DÜŞTÜ! 5 KİŞİDEN ANCAK 1’İ KURTULDU DEREYE DÜŞTÜ! 5 KİŞİDEN ANCAK 1’İ KURTULDU

Depremin ardından açıklamada bulunan AA muhabiri Ferdi Uzun, depremin artçı olmadığını vurguladı ve "İzmir, Aydın, Kuşadası'nda sık sık artçılar meydana geliyordu. Deprem Aydın'ın ve İzmir'in birçok ilçesinde hissedildi. Şu an bize yansıyan herhangi bir olumsuzluk yok. AFAD ile görüşme halindeyiz, onlara da gelen bir ihbar yok. 6.6 büyüklüğündeki büyük depremin bir artçısı olmadığı normal bir depremin olduğu belirtildi. Deprem Aydın, Kuşadası, Germencik, Söke gibi ilçelerde hissedildi" ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ BİR İHBARIN ALINMADIĞI BİLGİSİ ALINMIŞTIR"

AFAD ise yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi ve "Geçmiş olsun İzmir. Geçmiş olsun Aydın. Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

VALİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Öte yandan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy "Daha önceki hasar tespit çalışmaları devam ediyor zaten orada. Arkadaşlarımız ve ekiplerimiz orada. Kuşadası Körfezi'ndeki 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin olumsuz bir durum intikal etmedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: SonDakika