O TESTİ GEÇEMEYENLER TRAFİKTEN MEN EDİLECEK O TESTİ GEÇEMEYENLER TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine dayandırılan ve gazete duvar'da da yayımlanan “Mahkum Yakınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı olduğum için bana yüzlerce mahkum ulaşmaktadır” diyen Barış Duyu isimli şahıs hakkında Mahkum Yakınları Derneği'nin basın açıklaması yapılarak yalanlama geldi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi ve Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan'ın yaptığı basın açıklaması şu şekilde;  

Bugün bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ve derneğimizin adının karıştırıldığı haberler hakkında açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur. 

Derneğimizle ile  ilişkilendirilmeye çalışarak önemli bir figür havası verilmeye çalışılan Barış Duyar isimli şahsın, Mahkum Yakınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı olduğunu ifade ettiği belirtilmiştir. Mahkum Yakınları Derneği'nin böyle bir Genel Başkanı yoktur ve olmamıştır. İlaveten derneğimizin bu şahısla herhangi bir ilişiği, bağı yoktur ve olmamıştır.

Aslı ve astarı olmayan bu tür ifadeleri derneğimize dayandırarak kamuoyunda dikkat çekmek isteyen manipülatif haberler Mahkum Yakınları Derneği ve derneğimizin savunduğu hak, ilke ve özgürlükleri yaralamaktadır.

Bu haberleri yayımlayan basın ve yayın kuruluşlarının, "zahmet" edip derneğimizi aralamaları durumunda Barış Duyu isimli şahsın bizimle bir ilişiği olmadığını anlayabileceklerken, "haber" olarak yayımladıkları yazı silsilesi ile hem derneğimizi hem mahkum yakınlarını hem de bir umut yaşatan mahkumlarımızı zedelemişlerdir. 

Barış Duyu isimli şahsı ve bahse konu haberlerdeki derneğimizle ilgili bağlantıyı reddediyor, bahsi geçen ifadeyi doğrulamadan yayımlayan basın ve yayın kuruluşlarını kınıyoruz. 

 
Mahkum Yakınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan