Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre; yurdumuzda sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Buna göre Orta Karadeniz'de ve İstanbul'da hafta sonundan itibaren sıcaklıklar 40 derecelere ulaşabilir.

ORTA KARADENİZ'İN İÇ KESİMLERİ 40 DERECEĞİ GÖRECEK

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkabileceği vurgulandı.

Meteoroloji'den yapılan Orta Karedeniz için uyarılarda şu ifadelere yer verildi: "Hava sıcaklıklarının hafta sonu bölgemizin özellikle iç kesimlerde artması beklenmektedir. 17 Temmuz Cumartesi günü beklenen en yüksek sıcaklıklar kıyı kesimlerde 28-31 derece, iç kesimlerde ise yer yer 30-40 derece civarında olması bekleniyor. Yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli yağışlarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkate takip edilerek, gereken önlemlerin alınması önem arz etmektedir."

İSTANBUL İÇİN DE SICAKLIK UYARISI GELDİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden ise önümüzdeki bir haftalık süreçte bölge genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtildi. Hafta sonuna kadar sıcaklığın batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağı aktarılan açıklamada, hafta sonu ise 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

"GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALI"

Açıklamada yüksek sıcaklıklarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların, vatandaşlar ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilerek, gereken önlemlerin alınması istendi.

BURSA, ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BİLECİK KAVRULACAK

Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te de hava sıcaklıklarının bugünden itibaren bir hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yağışın beklenmediği bu süreçte sıcak hava dalgasından dolayı özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpması ve vücutta sıvı kaybına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji uyardı! Termometreler 40 dereceyi görecek



Kaynak: İHA

DOLANDIRICININ BABASI PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ DOLANDIRICININ BABASI PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ