Kış mevsimi sebebi ile konaklamak için Mersin’e göç eden Sarıkeçili Yörükleri’nden Yağal ailesi 10 Kasım’da Yanışlı’daki yaylada çadırları kurarken, 3 yaşındaki kızları Müslüme kayboldu. Yetkililere haber verilmesi üzerine dağlık ve ormanlık alanda AFAD, itfaiye, jandarma, komando ve çeşitli belediye ekiplerince bir haftadır arama çalışmaları devam ediyor.

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Şimdiye dek küçük kızdan ize rastlanılmazken, jandarma ekipleri, ortaya atılan tüm iddiaları mercek altına aldı. Müslüme’nin kaybolduğu yere hiç getirilmediği yönündeki iddia, görgü tanıklarının ifadesi ile çürütüldü. Bir taş üzerinde saptanan kan lekesinden alınan numune ise analiz için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi, aile üyelerinden de örnek alındı. Aramaların 6’ncı gününde, Müslüme’nin ayak izinin olduğu ileri sürülen bölgede de AFAD ekipleri, termal kameralar ile inceleme yaptı. İzlerin, hayvan ayak izi olduğu saptandı.

Çalışmalarını devam ettiren AKUT ve AFAD ekipleri, Müslüme’nin kaybolduğu bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara halatlarla indi. Neredeyse her taşın ve ağacın altı didik didik edildi. Jandarma ayrıca Müslüme’nin aile üyelerinin de aralarında olduğu 100’e yakın kişinin ifadesini aldı. Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceliyor.

Baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması ile 20 kilometrelik alanın havadan ve karadan taranmasına rağmen Müslüme’den iz bulunamaması, kaçırılma ihtimalini güçlendirdi.

Kaynak: İHA