Paylaşılan videonun ardından bir grup Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu. Milliyet’in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Oğuzhan Uğur’un, insanlık suçu işlediği öne sürülerek, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan cezalandırılması istendi.

Suç duyurusunun ardından basın açıklaması yapan Hasret Yıldırım adlı kişi, Oğuzhan Uğur’un yaptığı açıklama ile özrünün üzerine daha büyük bir kabahat işlediğini aktararak, “Videodaki kıyafetler, şahısların duruşları tamamıyla İslam’ı teslim etmektedir” şeklinde konuştu.

Videoda Müslümanların aciz, muhtaç, ellerinde silahlı ve sapık bir şekilde gösterildiğini iddia eden Yıldırım, “Biz bundan sonra bu işi öğrendik. Bundan sonra kanuni haklarımızı kanun çerçevesinde sizden hesap soracağız ve siz bu hesabı vereceksiniz” dedi. Oğuzhan Uğur’un ırkçılık yaptığını söyleyen Yıldırım, “Her yaptığınız rezillikte bunun adı fikir hürriyeti oluyor. Ancak sizin yaptığınız alenen ırkçılık, aşağılamak ve tahrik etmek” ifadelerine yer verdi.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, YouTube kanalında yayınlanacak programın fragman içeriğinde “İslami değerlere hakaret ettiği” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan YouTuber Oğuzhan Uğur’la ilgili soruşturma başlattı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER