Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde 5, Malatya'da 25 bina yıkıldı. Elazığ'da 16, Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetti, toplam 1030 kişi de yaralandı. Enkaz altında olduğu değerlendirilen 30 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken artçı depremler de yaşanmaya devam ediyor. Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla enkaz altında kalan vatandaşlar çıkarılmaya devam ediyor. Çıkarılanlardan birinin hamile olduğu belirtildi. Henüz sağlık durumlarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

Son dakika bilgisine göre ölü sayısı 21'e yükseldi (10.05). Öte yandan dün akşam enkazdan kurtarılan 12 yaşındaki Miraç yaşamını kaybetti. 12 yaşındaki Miraç Dişli, babası Meriç Dişli ve altı aylık hamile annesi Pınar Dişli ile birlikte Gezin beldesindeki Tılhem Caddesi’ndeki altı katlı Mavi Göl Apartmanı‘nın enkazında kalmıştı.  Dişli ailesi enkazdan sağ olarak kurtarılırken, Miraç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Anne ve baba Dişlilerin de tedavilerinin sürdüğü hastanede hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Sabah saatlerinde merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından birer saat arayla iki kadın çıkarıldı. Yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazında ekipler tarafından depremden 12 saat sonra enkazdan bir kişi daha canlı çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan kişinin hamile bir kadın olduğu öğrenildi. Depremin şiddetinin en yoğun olduğu Elazığ'ın Gezin ilçesinde bir baba ve bir çocuğun halen enkaz altında olduğu belirtildi.