Gerek sportif faaliyet, gerekse gezi amaçlı bisikleti sevenler, Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydan’ında bir araya geldi. Aynı zamanda Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan halkına destek olmak, üzüntülerini paylaşmak, şehitlerini rahmetle yad etmek için buluşan bisiklet severler, 9 Kasım Azerbaycan Bayrak Gününü kutladı.
Bisiklet turuna katılan ekipler arasında Kervanyolu Bisiklet Kulübü sorumlusu Yafes Kuru, İkiteker Bisiklet Kulübü sorumlusu Abdullah Yıldırım Aydın Bisikletliler Derneği Başkanı Hümeyra Yıkılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

5. KATTAN ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ 5. KATTAN ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ

Bisiklet Yolu İstediler

Atatürk Kent Meydanından başlayan bisiklet turu, Adnan Menderes Bulvarı, Çine-Muğla yolu üzerinden, eski başbakanlardan Adnan Menderes için yapılan Demokrasi Müzesı önünden memleketi Çakırbeyli’ye kadar devam etti. Çakırbeyli mahallesinde sona eren bisiklet turunun ardından Kervanyolu Bisiklet Kulübü sorumlusu Yafes Kuru, “Temennimiz biran önce savaşın bitmesi ve Azerbaycan halkımızın işgal edilen topraklarına tekrar kavuşmasıdır. Azerbaycan halkının 9 Kasım Bayrak Gününü kutluyoruz. Ayrıca yetkililerden talebimiz, artık İncirliova Aydın ve Aydın-Umurlu bisiklet yolunun biran evvel yapılması gerekiyor. Var olan Atatürk koşu yolunun hem bisiklet hem de koşu yolu olarak İncirliova’ya kadar yapılması, diğer yandan Forum alışveriş merkezinden Ilıcabaşı tren yolu üstündeki eski kervan yolunun güzel bir asfaltlama ile 20 kilometre bisiklet yolu olarak Umurlu’ya kadar yapılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak:İHA