Kafede otururken zorla üst aramasına maruz kalan Hüseyin Ali Kudret'e 10 bin TL manevi tazminat ödenecek. 

Bianet'tin haberine göre; Hüseyin Ali Kudret, kafede otururken polisler kafeye girip kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Polis, Kudret ve arkadaşının da kimliklerini kontrol edip çantasını aradı. Sonrasında üstünü de aramak istedi. Kudret ve arkadaşı duruma itiraz etti. O tarihte 22 yaşında olan Hüseyin Ali Kudret, üst aramasının hukuka uygun olmadığını, bunun taciz olduğunu ve üzerinin aranmasını istemediğini aktardı. Ancak polis aramayı zorla yaptı.

TUTUNAKTA YER ALMADI

Bu sırada arkadaşının polislerle tartışması sebebi ile her ikisi de zor kullanılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınma sırasında Hüseyin Ali Kudret saçından çekilerek, sürüklendi. Bu durumu karakoldaki ifadesinde anlatmasına rağmen ifade tutanağına yazılmadı. Beş saat gözaltında tutuldu..

AYM KARAR VERDİ


AYM’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımladı. Mahkeme, Kudret’in polisler hakkındaki şikayetinin etkin şekilde soruşturulmadığına karar verdi:
“Gerçeğin ortaya konulması açısından oldukça önemli olan görüntülerin incelenmeksizin soruşturmanın tamamlanması Başsavcılıkça özenle hareket edildiği izlenimine gölge düşürmüştür. Başvurucuya teşhis işlemi yaptırılmamış, şüpheli polis memuru veya memurlarının kimliği belirlenmemiştir. Şikayet hususlarıyla ilgili kolluk görevlilerinin bilgisine dahi başvurulmamıştır.” 
 

Kaynak: İHA

FİLM GİBİ KURTARMA OPERASYONU FİLM GİBİ KURTARMA OPERASYONU