Saldırının ardından ilk resmi açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Doğan, İdlib'de Esed rejimi unsurlarınca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu açıkladı. Şehitlerimiz ve yaralı askerlerimiz ambulanslarla Hatay ve bölgedeki Devlet Hastanelerine getirildi. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan ilk açıklamasında 9 askerimizin şehit olduğunu belirtmiş, durumu ağır olan yaralı askerlerimizin de bulunduğunu ifade etmişti. Ancak ilerleyen süreçte yeni bir açıklama yapan Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, gazetecilere İdlib'de TSK'ye yönelik hava saldırısına ilişkin, İdlib'deki hava saldırısında şehit sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi. Vali "Hastanelerdeki 32 yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır" dedi.

GÜVENLİK ZİRVESİ'NİN ARDINDAN BAKAN VE KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

AKAR HAREKATI BURADAN SEVK VE İDARE EDİYOR

İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi. Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.

7 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 7 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR