OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık görevlilerine saldırmaya çalışanların görüntüsünü paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" ifadelerini kullandı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"ÇOK SAYIDA KİŞİ YAKINLARINI GÖRMEYE ÇALIŞTI"

Bakan Koca, Twitter hesabından, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde kendilerini saldırganlardan korumaya çalışan sağlık görevlilerinin görüntüsünü paylaşarak şunları kaydetti: "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek."

VALİLİK DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Valiliği de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilik'ten şu açıklama yapıldı "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören E A Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Ankara'daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı. Sağlık çalışanları kendini hastanenin bir bölümüne kapatmak zorunda kaldı. Sağlıkçılar kapıyı güçlükle tutarken çığlık sesleri duyulmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılardan biri hayatını kaybetti. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.

SAĞLIKÇILAR, ODAYA SEDYEYLE BARİKAT KURDULAR

Twitter'da bir sağlık çalışanı tarafından paylaşılan görüntülerde sağlıkçıların bir odaya kendilerini kapatarak barikat kurmaya çalıştığı görüldü.