İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Fatih’te bir iş yerinde sahte para basıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen geniş çaplı incelemelerden sonra tespit edilen adrese 14 Ekim’de operasyon yapıldı. Operasyonda, K.A. (44) adlı şüpheli gözaltına alındı. K.A.’nın ikametine yapılan operasyonda piyasaya sürülmeye hazır vaziyette 201 bin TL ve 13 bin 500 dolar banknotlardan oluşan kesimi yapılmış sahte para ele geçirildi.

SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ

Operasyonu genişleten emniyet ekipleri, çalışmaların devamında söz konusu konu sahte paraların basım yerinin aynı ilçede faaliyet gösteren M.A. (40) adlı kişinin ikameti olduğu saptandı.

Belirlenen adrese 15 Ekim’de ikinci operasyon yapan polis, adreste yapılan aramalarda kesilmiş ve tabaka halinde olmak üzere toplam 3 milyon 325 bin TL ve 715 bin dolar sahte para, 6 yazıcı, 1 dizüstü bilgisayar, 1 giyotin kâğıt kesme makinesi, 1 laminatör, sahte para üretimi ve altyapısında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda materyal yakalandı.

Operasyonda yakalanan ve “Parada Sahtecilik” suçundan işlem yapılarak emniyette sorgulanan K.A., ifadesinin alınmasından sonra geçtiğimiz gün adli makamlara sevk edildi. Sahte dolar ve TL’yi piyasaya sürmeye hazırlanan K.A.’ya “adli kontrol” hükümleri uygulanırken, parayı bastığı iddia edilen M.A. isimli şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: ANKA