Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'na devam ediyor. Sınırı geçen komando birlikleri görevlerini sınır kentlerinin çevresindeki köyleri terör örgütü unsurlarından temizlerken şuana kadar 109 terörist etkisiz hale getirildi.

TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİ KULLANARAK OKUL VE HASTANE BİNALARINDAN SALDIRIYORLAR

YPG/PKK'lı teröristler sıkıştıkları şehir merkezlerinden çıkamazken, hedef alınmamak için kentlerdeki hastane ve okul binalarından Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan şehirlerine roket ve havan mermileri ile saldırı düzenliyor.

Harekatın başladığı saatlerden bu yana atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti. 

Şanlıurfa Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı;

"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." 



170'DEN FAZLA HAVAN VE ROKET MERMİSİ ATILDI

Suriye tarafından Türkiye'ye PKK/YPG'li teröristlerce şuana kadar 170'den fazla havan ve roket mermisi atıldığı kaydedildi. Atılan mermilerin çoğunluğunun ise ABD ve Rus yapımı olduğu belirtiliyor. Sınıra yakın bölgelerde belediyeler hoparlörler aracılığı ile vatandaşlara uyarılar yapıyor.



SINIRDA BULUNAN 4 İLÇEDE GÜVENLİK SEBEBİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Şanlıurfa'nın sınır ilçelerindeki okullarda eğitime 2 günlüğüne ara verilmişti. Bu kapsamda Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin'de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!