Kamuoyunda 4. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre katalog suçlarda bir kişinin tutuklanabilmesi, kuvvetli suç şüphesinin somut delillere dayanmasına bağlı hale getirilecek. Bu durum için bazı hukukçular çocukların daha da mağdur olacağı ve savunmasız kalacaklarının altını çizdi.

“YÜCE MİLLET SİZDEN BEKLİYOR”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasanın ardından tepkisini dile getirdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e seslenen Özkan, “Bakanım istismardan 10 yıl ceza Alan Uşaki Tarikatı da TBMM'yi tebrik etmiş. 13. maddede çocuklar açısından bir açıklamayı bu Yüce Millet sizden bekliyor. İstismarcılara gözdağı verirseniz çok iyi olur. AKP'liCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu kısmı değiştirirse gereken yanıt verilmiş olur” ifadesini kullandı.

PLATFORM AÇIKLAMA YAPTI 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise TBMM'de kabul edilen 4. Yargı Paketi’ne yönelik yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Delillerin karartılması, kadın ve çocukların şiddet tehdidi altında yaşaması, şikayetçi olmanın ve etkin soruşturmanın zorlaşmasına neden olacak. Boşanmış eşe karşı işlenen suçların cezayı artırıcı neden sayılması ise suçları yine sadece “aile birliğine” indirgiyor. Bu anlamda daha kapsayıcı ve ilerici kanun 6284'tür. Failleri koruyan yeni yasalar istemiyoruz: 6284'ü ve İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatacağız!

DEREYE DÜŞTÜ! 5 KİŞİDEN ANCAK 1’İ KURTULDU DEREYE DÜŞTÜ! 5 KİŞİDEN ANCAK 1’İ KURTULDU

‘SAPIK MADDE 13’

Öte yandan yasanın kabul edilmesiyle ‘Sapık madde 13' etiketi sosyal medyada gündem oldu. Konu etiketiyle 24 bine yakın tweet yayımlandı.

Kaynak:Sözcü