Yeni videosunda diğer videolarda kullandığı mekanı kullanmayan Peker, Süleyman Soylu'nun TRT Haber canlı yayınında söylediklerine de yanıt verdi, "Türkiye'den kalabalık misafirlerim geldi, aslında ben düşkün Abdulkadir ile süslü Sülü'yü bekliyordum ama onlar gelmedi, her zaman olduğu gibi devletimizi işin işine karıştırdılar. O yüzden bir yer değişikliği yaptık, belki önümüzdeki günlerde bir yer değişikliği daha yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in 7'nci videosunda yer alan iddialardan öne çıkanlar:

"SİZİN KURDUĞUNUZ O UYUŞTURUCU YOLUNU ANLATACAĞIM"

"Şimdi televizyona çıkmışsın, seni rezil rezil rüsva edeceğim. Üzülüyorum, utanmıyorum mahcup oluyorum. Devletin bakanına inanan en fazla yüzde 9 çıkıyor. Yüzde 91 onun 'suç örgütü' dediği insana inanıyor. Suç üstü yakalanmış bir insanın ezikliği hali vardı üzerinde.

Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi.

Adam uyuşturucu satıcısıysa niye cezaevinde değil? Diyelim ki uyuşturucu satıcısı adam. Senin başında olduğun, sana bağlı olan kriminal suçlar, istihbarat, terör şu sistemle çalışır; bir adamla bir kişinin resmi var, peki bu insanlar o resmi çektirmenin haricinde yan yana gelmişler mi? Bu insanların yan yana gelip gelmedikleri o sinyaller vasıtasıyla netleşir. İkincisi bunlar birbirini karşılık aramış mı, HTS kayıtları denen şey bunun adı. Adamla birbirimizi hiç aramamışız. Ben adamla bir daha hiç yan yana gelmemişim, HTS kayıtlarını çıkarın. Ben adamın tipini bile bilmiyorum. Bu konuda sen benim muhatabım değilsin. Sayın Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partisi lideri ve diğer parti başkanları.

Ben en başından beri ne söyledim? Geldiklerinde kadın polis yoktu, diğer polis memurları görevini yaptı, onlardan Allah razı olsun dedim. İki tanesini, özellikle yaşlı olan biri, eşimi silahla duvara iten, çocukların odasına girip silah doğrultan lan o görüntüleri niye vermiyorsun?"

BİNALİ YILDIRIM'IN OĞLU ERKAN YILDIRIM'IN UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ YÖNLENDİRDİĞİ İDDİASI

"Bu kokainle ilgili gazeteciler böyle çok şey anlattılar falan ya ben size hikayenin gerçeğini anlatayım. Kokain, önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. En son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 haziranda yakalandı. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca, Kolombiya’dan Venezuela’ya geçirmeye başladılar, çok kolay. Venezuela DEA’nın (Drug Enforcement Administration - ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi) kontrolünde değil.

Diyorsunuz ya bize gelen bu kokainler bir kısmı iç piyasada, bir kısmı Avrupa’ya gidiyor, hayır. Avrupa’da kokainin fiyatı çok ucuz, 45 bin Eurolarda kilosu. Türkiye’de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye limanı da DEA’nın kontrolünde değil.

Şimdi, bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in oğlu Erkan Yıldırım Bey. O mal yakalandıktan sonra bu senenin başında, ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubatta gitti 4 gün kaldı.

Caracas Limanı var, Venezuela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde de çok yakalanmalar başlayacak çünkü yeni güzergah burası. Ben, bizim liman çok önemli dedim ya, işte herkes anlattı ‘oraya gemi girmez’, lan ben gemi girer mi dedim? Kokain bu şekilde Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30 metre, 35 metrelik uzun yolculuk yapabilen yatlarla, 500 ton, 1 ton, 2 ton kokainler o şekilde dağılır. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor."

(Peker daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, dil sürçmesiyle Dominik dediğini, bahsettiği ülkenin Panama olduğunu söyledi.)

HALİL FALYALI'NIN KIBRIS'TA YASA DIŞI İŞLERİN MERKEZİNDE OLDUĞU İDDİASI

"Şimdi, para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs, Halil Falyalı… Tüm para trafiği buradan dönüyor kardeşlerim. Halil Falyalı denen şahıs, 20 sene önce hiçbir şeyi olmayan adam Kıbrıs’ın sahibi. Mesela biz övünüyoruz ya ‘Kıbrıs’a gittik, 50 tane FETÖ’cü aldık’, 500 tane almak lazım. ‘Şu suç gruplarını aldık geldik’, evet… E Halil Falyalı’nın Türkiye’de 10 tane dosyası var. Neden Halil Falyalı’yı siz Türkiye’ye getirmiyorsunuz? Tüm yasa dışı bahis işi ondan geçiyor. Devletin resmi raporlarında da var. E bu adamı Amerika, DEA almak istiyor, o da alamıyor. Diğer taraftan başka ülkeler almak istiyor uyuşturucu sevkiyatından, onlar da alamıyor. Erkan Yıldırım, Halil Falyalı… Birazdan geleceğiz uyuşturucunun şeyine.

Kıbrıs’ın şu anki cumhurbaşkanı gerçekten iyi adam. Yani onun bu organizasyonun içinde olduğunu bilmiyorum ama şu anki kurulan bu organizasyon zaten çok eski zamanlarda kurulmaya başlandı. Hem uyuşturucunun hem kumarın merkezi haline getirilmesi için yapılan o çalışma. Erkan Yıldırım Kıbrıs’a gittiğinde Halil Falyalı’nın misafiri. Ben Binali Bey’in böyle bir organizasyonun içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım’la ilgili çektikleri kasetleri, kumar kasetleri değil başka kasetleri, rüşvettir şeydir, daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldiler.

Türkiye’ye gelişi, gidişi, tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor? Erkan Yıldırım’ın direkt gemisiyle ilgili de değil, başka gemiler koordinasyon ediyor."

UĞUR MUMCU CİNAYETİYLE İLGİLİ MEHMET AĞAR'I İŞARET ETTİ

"Peki Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu senkronizenin tamamen ortasında. Erkan Yıldırım-Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım’ın, Süleyman Soylu’nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Bir de diyorlar ‘Devleti zora sokmak için anlatıyorsun’. Hayır, ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum. İnsanların aklıyla dalga geçiyor. 5 ton kokain yakalanmış, ‘Hastalık vardı, ondan polis yollayamadık’ demiş. Lan bu 5 ton kokain lan, un değil. Özel uçağı kaldırtsana Türkiye’den. Buna da gerek yok ki. Sayın savcı zahmet etmesin ben yazdırayım… İlgili makama. Adalet Bakanlığı üzerinden Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla Kolombiya Dışişleri Bakanlığıyla ilgili makama ulaştırılmak üzere… Şu tarihte ülkenizde yapılan uyuşturucu operasyonuyla ilgili ülkemizin adı geçmekte. Geminin varacağı yer burasıdır. Bu konuyla ilgili bilgi, belgeleri ivedi olarak göndermenizi talep ederiz. Yahu Sülü, sen zannediyorsun ki hani bak postacı geliyor, selam veriyor, herkes ona bakıyor, merak ediyor. Yahu postacılık bitti, adam göndermene gerek yok.

Kıymetli kardeşlerim, bu hikayelerin hepsi böyledir. Rahmetli Uğur Mumcu…

1996’da, Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz dedik. Bizim devletimizle hiçbir alakası yok. Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Çok iyi dinleyin burayı. Genciz, vatanseveriz, işte şu PKK’ya yardım ediyor ama genelde bana iş adamlarını yönlendiriyorlar faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım ama bugün yetişmez.

Bana dedi ki ‘Kıbrıs’ta bir adam var’, evet abi dedim. Dedi ‘Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor. Daha çocuğuz, genciz. Bizi bir doldur-boşalt… ‘Kendi öz kardeşimi vereceğim sana’ dedi, Atilla Peker’i dedi. Çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklardan yetişmiş dedi. Türk Hava Yolları uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Bir arkadaşımdan öğrenmiştim, geçmişten bugüne kadar tüm bilet satışlarının olduğunu söylemişti. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Yahu adam namuslu adam, bugünleri görmüş adam bunun için çalışmış. Rumlara falan ülkeyi satacağı yok adamın. Yahu hep böyle yapıyorlar, ‘vatanseverlik’, ‘vatanseverlik’, milleti coşturuyorlar, herkesi birbirine sokuyorlar. Allah’a yemin olsun. Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk, dedi ‘Tekrardan gideceğiz’. Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi. Atilla Peker kanser ameliyatı oldu, evde yatıyor, namuslu adamdır o. Benim biraderim korkmaz, doğruyu anlatın. Ben, öldürsek öldürdü derdim çünkü zaman aşımına girdi. Bir şeyden korktuğum için değil.

Şimdi diyecekler ki ‘neden anlatmadın?’, neyi anlatayım? Siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Daha anlatacağım. Kaç kişi böyle gitti.

Bu Mehmet Ağar var ya, Emniyet Müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. ‘Kürt iş adamları’ diyorlar ya hayır, hepsi uyuşturucu işi yapıyor. Hepsinden para aldı. Hepsi de her işlerini hallediyordu. En son siyasete girerken tüm geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Konseyine bir sunum yaptı, o zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra Milli Güvenlik Konseyine ‘Devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir’ şeyinde bir sözlü karar çıkartırıp sonra başladılar hepsini öldürmeye… Vallahi vatan, millet için yapmadı yahu, yemin ediyorum onun için yapmadı. Kendi geçmişini temizlemek için.

Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız, katılmazsınız, bence şehittir. Yahu namuslu adamdı, şerefli adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. ‘Terörden beslenen terör lordları’, bunun üzerine çalışma. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, uyuşturucu satışları, dikkat edin, ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Eşine diyor ki ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner’. Bu meşhur sözdür, devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu temiz adam, tek başına bir adam. Bende o şanslarını daha tutturamadılar.

Derin PKK da var, sakın unutmayın. Bir gün bunu uzun uzun anlatacağım. Bu işlerin bitmesini istemeyen. Mehmet Ağar’ın yaptığı bu organizasyonların hepsi kendi cebi içindi, gördüm, yaşadım. Bana iş adamını arattırıyorlardı, ‘Bu PKK’ya para veriyor’ diye. Ortak dostumuz. Dedim bu adam Çorumlu nasıl PKK’lı olur? Adama küfür kafir biz arayıp… Sonra adam bunun yanına gidiyor iki James Bond çanta parayla…

Uğur Mumcu terörle ilgili yazıyor ama terörden menfaat elde edenlere gelince adamı şehit ettiler.

Sülüman, bizim şu 600 kişiyi bir alsana. Bana destek olacaklarmış diye o 600 küsür kişiyi dinliyorsun, bir alsana. Sana yemin ediyorum var ya neler yapacağım.

Nasıl uyuşturucu hattı? Sayın savcım, Kolombiya’ya yazı yazacaksınız, Venezuela’ya. O mal yakalandığı tarihten 3-4 ay sonra Erkan Yıldırım oraya geldi mi? Ocak ayında ve şubat ayında. Caracas limanına gidip orada özel bir bölüm kiralamak için görüştü mü? Kiralandıysa kimin üzerine? Sevkiyat başladı…

MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Pisliğin pisliğisiniz, bir de bana suç örgütü diyorsunuz, iğrençsiniz lan siz. Daha çok canınızı yakacağım, uyuyan devi uyandırdınız, bunları görüşeceğiz."



Kaynak: evrensel.net