Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın, sürecin çözüme kavuşturulmasında görevli kıldığı Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) ile yapılan görüşmelerin ardından Somalı mağdur işçilerin tazminatlarının ödenmeye başlanacağı duyuruldu.
Sözcü Gazetesi'nde yer alana habere göre tazminat mağduru madencilerin 1,5 yıldır devam ettirdiği mücadeleyi yürüten Bağımsız Maden İş Sendikası'nın Avukatı Mürsel Ünder konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TKİ ile yaptıkları uzun görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve kurumun tazminat ödemeleri için bir kaynak bulduğunu belirtti.
 
Sendikanın avukatı Mürsel Ünder yaptığı açıklamada, 952 mağdur madencinin tazminatlarının ödenmeye başlanacağını belirterek şöyle konuştu:


"TKİ ödeme için kaynak bulduğunu ve ödemelerin bu kaynaktan yapılacağını belirtiyor. 952 madencimizin ödemesi yapılması konusunda karar alındı. Daha önceki açıklananda SGK kodları bilmecesi vardı.


İşverenin girdiği yanlış SGK kodları yüzünden bir çıkmaz vardı. Ancak yapılan görüşmeler sonrasında bu sorunu çözüme kavuşturduk. Bizim talebimiz kod alınmaksızın ödemeler yapılsın yönündeydi. Bu talebimizi dikkate aldılar. Bu nedenle Uyar Madencilik'te Darkale maden ocağında çalışan ve tazminat mağduru olan tüm madenci arkadaşlarımız için ödeme yapılıyor. Bu bizim için önemli bir kazanımdır.

BU TRAFİK CEZALARININ HEPSİ İPTAL EDİLDİ BU TRAFİK CEZALARININ HEPSİ İPTAL EDİLDİ


Uyar Madenciliğin Darkale ve Azyak ocağı olmak üzere iki mader ocağı var. Ancak asıl mesele Darkale ocağında çalışan arkadaşlarımızındı. Bu ocakta çalışan 952 madencimiz için tazminat ödemeleri başlayacak. Ancak Azyak ocağındaki yaklaşık 200 madencimizin tazminatları konusundaki mücadelemiz ise devam ediyor. Ancak Darkale'deki arkadaşlarımızın tazminatlarının bu yıl sonuna kadar ödeneceğinin sözü verildi."

Kaynak: T24