7 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 7 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na Suriye hükümetinden sert tepkiler geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, operasyonu engellemek için tüm yollara başvuracağını belirtirken, YPG/PKK'lı terör gruplarına da kucak açan bir çağrı yaparak terör gruplarını Şam yönetimi altına girmeye davet etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin operasyonunu engellemek için tüm yollara başvuracağız. Bu olanların sorumlusu, daha önce çok defa uyardığımız ve Amerikalılara güvenen Kürt gruplardır. Bu gruplara çağrımız geçerlidir, vatan sizi kucaklamaya hazır.”

Suriye Dışişleri Bakanlığı: “Bu operasyon Suriye’nin birlik, bütünlük ve egemenliğine açık bir saldırı ve BMGK kararlarının açık bi ihlalidir. Şiddetle kınıyor ve operasyonu engellemek için tüm yollara başvuracağımızı ilan ediyoruz. Suriye, Türkiye'nin pervasız açıklamalarıyla düşmanca niyetlerini ve Suriye sınırlarındaki askeri yığılmayı en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Suriye,Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır" ifadelerine yer verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na yönelik Şam yönetiminden de tepki geldi. Şam yönetimi, "Türkiye harekat ile sınırlarını genişletmek istiyor" dedi.