Antalya'da 17 Ekim günü kayınbiraderini sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Ramazan Uysal (47) hakkında 'ömür boyu hapis' istemiyle iddianame hazırlandı. Daha önce 'boşanma meselesi' yüzünden tartışan Oktay Kara ve Ramazan Uysal sokakta karşılaştı. İkili arasında yeniden başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda Ramazan Uysal, 33 bıçak darbesiyle kayınbiraderini öldürürken, bu darbelerden 17'sini ölümcül olmak üzerine Kara'nın başına sapladığı ortaya çıktı.

BIÇAKLA CİNAYET ANI KAMERAYA YANSIDI

Olayı görenlerin tepkisi ile Ramazan Uysal, elindeki bıçağı park halindeki otomobilin altına atıp kaçtı. Çevredekiler, Ramazan Uysal'ı yakalayıp, tekme tokat dövmeye başladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri Ramazan Uysal'ı linç edilmekten kurtarıp, araçlarına aldı.

Yaralanan Oktay Kara, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Kepez Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ramazan Uysal'ın dövüldüğü anlar, çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.

"ABLAMDAN UZAK DUR"

ESKİ BAKAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU ESKİ BAKAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ramazan Uysal hakkında ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüphelinin, maktulün ablası ile resmi nikahlı olduğu belirtilen iddianamede, "Ramazan Uysal'a eşi boşanma davası açmıştır. Ancak Uysal boşanmak istememektedir. Maktul, ablası ile birlikte yaşamaktadır. Maktul ve şüpheli organize sanayi bölgesinde çalışmaktadırlar. Olaydan bir hafta önce şüpheli ve maktul işe gitmek üzere servis bekledikleri sırada maktulün şüpheliye 'ablamdan uzak dur' demiştir" denildi.

İddianamede katil zanlısının, kurbanın vücuduna 33 kez bıçak darbesi vurduğu, bunların 17'sinin de kafasına denk geldiği vurgulandı.

Ramazan Uysal'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: İHA