YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI

TCDD İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasını ve yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik’in atanmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  28 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma Bakanlığından demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Atik’in, TCDD’nin özelleştirme çalışmalarını hızlandırması için kuruma atandığı öne sürüldü.

ÖZELLEŞTİRME YAPILACAK

Sun Group, 4 Nisan 2021 tarihinde TCDD ile 40 milyon euroluk sözleşme imzaladı. Şirket, Global merkez ofisi Japonya'da bulunan HIS Türkiye ile birlikte Kapadokya Ekspresi’ni özelleştirecek ve Türkiye’nin ilk “Yataklı Lüks Tren Turu”nu düzenleyecek. İmza töreninde konuşan Atik, “Kapadokya Ekspresi ile başlayacağımız bu serüvende kullanacağımız araçlarımız birer 5 yıldızlı otel şeklinde olacak, hepsi yataklı vagonlardan oluşacak.

"İSTİHDAM SAYISI ARTACAK"

Her bir kompartımanda 5 yıldızlı otel standartları olacak. İlk etaptaki yatırımla 200-250 kişilik istihdam sağlanacak. Sistem devreye girdikçe yatırım miktarı ve istihdam sayısı artacak. Proje ülkemizde ilk olacak ve güzel bir ürün geliştirdik” demişti.

ALİ İHSAN UYGUN'DAN AÇIKLAMA

Ayrıca TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasında özelleştirme sürecinin yanı sıra Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın tamamlanamamasının da etkili olduğunu iddia etti. Ali İhsan Uygun, 26 Temmuz’da Sivas hattında incelemeler yaptı ve Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Anadolu’muzun kalbinde yepyeni bir hikayenin başlangıcını yapmak, yeni nesil ulaşım modunu insanımızla buluşturmak için gün sayıyoruz” ifadesini kullandı.

YEDİNCİ ERTELEME!

TCDD’nin 4 Eylül günü için planladığı açılış töreni, Cumhurbaşkanı’nın da taslak programına girdi. Ancak, Kayaş-Kırıkkale arasındaki 60 kilometrelik mesafede altyapı eksikliklerinin bulunduğunun anlaşılması üzerine Ankara-Sivas YHT açılış töreni 7’nci kez ertelendi. Hattın tamamlanamaması önceki Bakan Cahit Turan’ın da görevden alınmasına neden olmuştu.

Kaynak: T24