HaberTürk muhabiri Mahir Kılıç, Aşçı’nın dilekçesinde, “Orman yangınlarında lince kurban edildim. THK’nın saygın bir kurum, bu tarz tartışmaların odağında olmamalı” sözlerinin kullanıldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Yangın söndürme uçakları ile gündeme bomba gibi düşen Türk Hava Kurumu’nda Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, yaşanan tartışmalar üzerine istifa etti. Aşçı’nın Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne görevden alınması için başvuruda bulunduğu belirtildi. THK Başkanlığının yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyım heyeti atanmış, Aşçı, THK’nın yeni Başkanı olarak seçilmişti.

TARTIŞTIĞI HAMİLE EŞİNİ BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ TARTIŞTIĞI HAMİLE EŞİNİ BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ

Aşçı, orman yangınları ile mücadelenin en yoğun olduğu günde “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadeleriyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Aşçı, kendisi ve kurum hakkındaki eleştirilere cevap vermek için geçtiğimiz hafta Perşembe günü THK Genel Merkezinde basın toplantısı yapmıştı.

Kaynak: T24