'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın'ın teslim olmasından sonra ağabeyi Fatih Aydın, Uruguay’da yakalandı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, savcılıktaki ifadesinde ağabeyinin yanı sıra firari sanıklar Cengiz Samur ve Osman Naim Kaya'yla ilgili detayları anlattı.

Sanık Mehmet Aydın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Davanın firari sanıklarından olan ağabeyi Fatih Aydın'ın da Uruguay'da yakalandı. Mehmet Aydın savcılıktaki ifadesinde, ağabeyi Fatih Aydın ile diğer firari sanıklar Cengiz Samur ve Osman Naim Kaya ile ilgili de detayları aktardı.

Ağabeyiyle Kıbrıs'ta 2016 yılı başlarında Fame Game Software Ltd. unvanlı şirket kurduğunu anlatan Aydın, bunun Kıbrıs’ta şirketlerin en az iki ortakla kurulmasının zorunluluğundan kaynaklandığını söyledi.

CENGİZ SAMUR'LA İLAN ÜZERİNE TANIŞTI

Aydın, davanın diğer firari sanığı Cengiz Samur ile sosyal medya sorumlusu için gazeteye verdiği ilan aracılığıyla tanıştığını anlattı. Cengiz Samur'u gayri resmi olarak genel müdür yaptığını anlatan Aydın, bir süre sonra ofislerinin alt komşusu olan E.K. isimli kişinin tehditleri nedeniyle yurt dışına çıktığını, daha sonra Cengiz Samur'un da yurt dışına gittiğini söyledi. Aydın, “Cengiz Samur o günden beri Türkiye'ye hiç dönmedi” dedi.

OSMAN NAİM KAYA BİTCOİN İŞİNDEN ANLIYORMUŞ

Uruguay'da hayvanların daha ucuz olduğunu, hayvanları Türkiye'ye getirmek için araştırma yaparken Osman Naim Kaya'nın kendisine yardımcı olduğunu söyledi. Aydın, Osman Naim Kaya'nın aynı zamanda Uruguay vatandaşı olduğunu anlattı. Aydın ifadesinde, bir Uruguay vatandaşının Bitcoin işinden anladığını, bu işi Paraguay'da daha ucuz maliyetlerle yürütebileceklerini söylediğini anlattı. Kaya ile Uruguay vatandaşı olan kişinin Paraguay'a Bitcoin işi için gidip depo kiraladıklarını dile getirdi.

Aydın ifadesinde, Osman Naim Kaya'nın halen Uruguay'da olduğunu söyleyerek, Kaya'yı 6 ay kadar tutuklu kaldıktan sonra çıktığında telefonla aradığını anlattı. Aydın, “Kendisinin ev hapsinde olduğunu söyledi. Paraguay’da bulunan Bitcoin üretim cihazlarının akıbetini kendisine sordum o da bu konuda ortak iş yaptığımız Uruguay vatandaşı olan açık kimlik ve adresini bilmediğim şahsın ilgilendiğini, kendisinin de bu şahsa ulaşamadığını bana söyledi. Osman Naim Kaya ve Uruguay vatandaşı olan kişinin, hakkımda kırmızı bülten olması nedeniyle herhangi bir hak iddia edemeyeceğimi düşünerek Bitcoin üretim cihazlarını kendilerinin aldığını düşünüyorum” söyledi.

Ağabeyi Fatih Aydın'ın en son Brezilya'da olduğunu, kendisiyle 2-2 buçuk yıl önce yüz yüze görüştüğünü anlatan Aydın, “Kendisi ile de yine Brezilya’da telefonla görüştüm ver Türk adaletine teslim olmak istediğimi söyledim. Ben kendisine de gelip teslim olması gerektiğini söyledim. Kendisi de bu konuyu düşüneceğini söyledi” dedi.

"BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Cengiz Samur ile yüz yüze en son Brezilya’da 3 yıl önce görüştüğünü söyleyen Aydın, Samur'a Paraguay’daki Bitcoin tesisinin başına geçmesini söylediğini, Samur'un da kabul ettiğini ve gideceğini söylediğini anlattı. Cengiz Samur'a Uruguay’a gitmesi bilet aldıklarımı anlatan Aydın, “Uruguay’da Osman Naim Kaya ile buluştu. Daha sonra Osman Naim Kaya ile Cengiz Samur arasında bir anlaşmazlık yaşandı ve Cengiz Samur ABD’ye gitti. Kendisi artık bir daha bizimle görüşmek istemediğini söyledi” dedi.

Kaynak: Sözcü