BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ

Uzun zamandır hazırlıkları devam eden Barış Pınarı Harekatı bugün saat 16:00 sıralarında resmen başladı. Sureyin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak ve bölgedeki PKK/YPG unsurlarını etkisiz hale getirmek için hazırlanan harekat, Türk Hava Kuvvetleri'nin akıllı ve güdümlü mühimmatlarla terör mevzilerine saldırmasıyla başladı. 

Henüz kara birlikleri cephede sıcak çatışmaya girmedi. Günlerdir süren istihbarat çalışmaları, İHA ve uydu görüntülerinden elde edilen bilgilerle terör mevzileri havadan vuruluyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi havadan bombalanan sığınak, mevzi ve terör hedefleri kullanılamaz hale gelene ya da imha edilene kadar hava harekatı devam edecek. Sınıra yakın ve sınıra sıfır noktasındaki hedefler ise mevzilerde hazır bulunan obüslerle imha edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu birlikleri ise harekata sonradan dahil olacak.



HAREKATI, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" ifadelerini kullandı.

SURİYENİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. #BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.