Cumhuriyet Gazetesi’nde eski bir vakıf üyesi tarafından sızdırılan ve 2015-2017 senelerine ait olduğu iddia edilen belgelere dayandırılan Mehmet Kızmaz'ın haberine göre, ayrıca dönemin AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden “İstanbul’da misafirimiz olup yurtlarımızda kalan, gençler ve il temsilcilerimizle Üsküdar Evlendirme Dairesi’nde toplam 500 kişilik iftar ikram edilmesi” istendi.


Yine dönemin AKP’li Çankırı Belediyesi’nden Buğdaypazarı Mahallesi’nde bulunan arsanın satışa çıkarılmasının ve yine bu arsanın emsal değerinin artırılmasının talep edildiği belirtildi.


AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi ile TÜGVA arasında imzalandığı sözleşmeye göre de, belediyeye ait BURFAŞ’ın kiraladığı öğrenci yurdunun yardımcı işletimi için TÜGVA ile anlaştığı, sözleşmede, TÜGVA’nın öğrencilerin giriş-çıkış, yatış-kalkış gibi saatlerin ayarlanması, kontrol ve denetim yapma konularında yetkilendirildiği kaydedildi.


TÜGVA’nın İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğü’nden, U.Ö. ve Ş.Y. isimli kişilerin vakıf üyesi olduğu aktarılarak, “Üniversitenizle yapmış olduğumuz anlaşma gereği adı geçen kişiye gerekli indirimin yapılmasını arz ederiz” ifadesi kullanıldı.

YEREL SEÇİMİN İPTALİ DURUMUNDA… YENİ SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU YEREL SEÇİMİN İPTALİ DURUMUNDA… YENİ SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU


Öte yandan TDV’den yaz okullarında kullanılmak üzere 5 bin adet Kuranıkerim ile 5 bin adet Elif-Ba’nın talep edildiği iddia edilen belgelerde, TÜGVA ile TDV arasında sözleşme hazırlandığı kaydedildi. Sözleşmeye göre de “Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve TDV tarafından ilahiyat öğrenimi için yurt dışından getirilen yabancı uyruklu erkek öğrencilerin TÜGVA yurdunda kaldığı ve yurt ücretlerinin TDV tarafından karşılandığı öne sürüldü.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan da vakıf üyeleri için farklı yerlerdeki “kamp merkezlerinde” yemek ve konaklama isteğinde bulunuldu.

Kaynak: Cumhuriyet