Alınan karar doğrultusunda Emlak Vergisi'nde esas alınacak asgari değerlerde yapılan ve 5 katı aşan artışlar, pandeminin yaralarını sarmaya çalışan turizm sektörü temsilcilerinin tepkisini çekti. Bu artışla beraber son 1.5 yılda büyük gelir kaybına uğrayan sektörün yeni bir fatura ile karşı karşıya kaldığına işaret eden sektör oyuncuları, keyfi artışların söz konusu olduğuna dikkat çekti.

"İNANILMAZ DÜZEYDE ARTIŞ YAPILDI"

Türkiye Otelciler Birliği'nden (TÜROB) yapılan açıklamada, “Belediyelerin Takdir Komisyonları'nca 2022 yılı için belirlenen Emlak Vergisi'ne esas asgari birim değerlerinde, sektörün yaşadığı zorlu ekonomik ve sosyal koşulların göz ardı edilerek, keyfi ve tamamıyla vergi tahsilatını artırmaya yönelik ‘inanılmaz' düzeyde artışlar yapıldı” ifadelerine yer verilirken, konaklama sektörüne yeni bir fatura çıkarıldığına dikkat çekildi.

Sektör temsilcilerinin yazılı açıklamasında, Sözcü'nün haberine göre, 2022 yılı için ödenmesi gereken tutarın 5 katı aşan tutarda artırılarak belirlendiği ifade edilirken, 2022 yılından başlayarak, her yıl yapılacak artışlarla gelecek 4 yıl için Emlak Vergisi'nin fahiş tutarlara ulaşacağı vurgulandı.

"AŞIRI DEĞER ARTIŞINI GEREKTİRECEK NEDEN BULUNMAMAKTADIR"

Açıklamada, “Sektör olarak tarihimizin en kötü dönemini yaşadığımız bu dönemde arsaların birim metrekare fiyatlarında bu kadar aşırı değer artışını gerektirecek herhangi bir haklı neden bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Sektör oyuncuları, yeniden değerleme ve enflasyon oranları ile COVID-19 süreci ve devam eden etkilerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ

Yılın büyük bir bölümünü kapalı ya da düşük kapasitelerle hizmet vererek geçirmek zorunda kalan turizm sektöründe vergi şoku yaşanıyor. Alınan karar doğrultusunda Emlak Vergisi'nde esas alınacak asgari değerlerde yapılan ve 5 katı aşan artışlar, pandeminin yaralarını sarmaya çalışan turizm sektörü temsilcilerinin tepkisini çekti. Bu artışla birlikte son 1.5 yılda büyük gelir kaybına uğrayan sektörün yeni bir fatura ile karşı karşıya kaldığına işaret eden sektör oyuncuları, keyfi artışların söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü