Türkiye'ye Amerikan tarzı siyasi reklamcılığı ilk defa getiren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Bülent Ecevit gibi siyasi liderlerin seçim kampanyalarını yürüterek siyasi kariyerlerinde önemli bir yere sahip olan, ünlü sanatçı Hülya Avşar'ı şampuan reklamında oynatarak güzellik yarışmasına sokan ve keşfedilmesinde önemli katkısı olan ünlü iş insanı Nail Keçili, yılların deneyimi ve birikimiyle kaleme alacağı köşe yazılarıyla gazetemizde yer alacak, okurlarımıza farklı bakış açıları sunacak.

Türk siyasi tarihinde, cemiyet hayatında, sanat camiasında derin izleri olan, eski Amerikan Başkanı George H. W. Bush gibi isimleri evinde misafir ederek ağırlayan Nail Keçili, günümüzde Marmaris ilçesindeki villasında yaşıyor. Hem yakın siyasi tarihe, hem sanat camiasına hem de ülke gündemine olan hakimiyeti ve sektördeki yatsınamaz başarısı ile örnek iş insanları arasında gösterilen Nail Keçili, bilgi ve deneyimini gazetemizde yazacağı yazılar ile okurlarımıza aktaracak, bir reklamcı ve iş insanının gözünden çeşitli konularda farklı bakış açıları sunacak.

Sayın Nail Keçili'ye, gazetemize hoşgeldin diyor, değerli kalemini okurlarımız için kullanmayı kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.

NAİL KEÇİLİ KİMDİR?

ÖLEN KİŞİNİN YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ ÖLEN KİŞİNİN YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

İş Adamı, Reklamcı, Cen Ajans sahibi. 1947 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Avusturya Lisesini bitirdikten sonra. Daha sonra iş hayatına atıldı, 1969'da Cen Ajans'ı kurdu. 1973 yılında Grey ile hizmet anlaşması yaptı, 1990 yılında resmen ortak oldu. Kendi alanında çalışan 15 değişik şirket ile birlikte 1995 yılında holdingleşti. Egebank soruşturması sebebiyle gözaltına alındı. Bilahare serbest bırakıldı. İlk eşi Nilgün Keçili'den Nazlı Keçili adında bir kızı vardır. İkinci eşi Suna Keçili'den de 28 Ocak 2004 tarihinde boşanmıştır.

Türk siyasetine Amerikan tarzı siyasal reklamcılığı getirdi. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit'in yanısıra pekçok kamu bankasıyla çalıştı. THY'nin de uzun yıllar ajanslığını yaptı. Yakın dostları Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar ile aynı davalardan birlikte hapis yattı.

1983 yılında Hülya Avşar'ı bir şampuan reklamında oynatan Nail Keçili, ayrıca onun güzellik yarışmasına da katılmasına vesile oldu.

Annesinin babası CHP kurucusu, milletvekili, Nasuhi Baydar. Büyük dedesi asılan üç ittihatçıdan biri Nail Bey. Baba ise Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinden, zamanın tanınmış müteahhiti Nadir Bey. Cen Ajans/Grey'in sahibinin hayatındaki en önemli dönüm noktasını babası Nadir Bey'in 27 Mayıs darbesinden sonra iflas edince intihar etmesi ve ardında bıraktığı vasiyet oluşturuyor.

En büyük hobisi deniz ve tekneler. Açık deniz AEK Viskomodorluğu, Türk Denizcilik Komodorluğu, Turmepa Yönetim Kurulu, TÜSIAD Yüksek İstişare Konseyi, Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği yapıyor. 1996 yılında seçilen Galatasaray Yönetim Kurulunda görev aldı. Aynı zamanda Aile Planlaması Vakfı ve Eğitim Gönüllüleri Vakfında görev yapıyor. İngilizce ve Almanca biliyor.