İrfan Donat, “Gıda kaybı” tipik olarak üretim, hasat, depolama ve nakliye gibi değer zincirinin daha erken aşamalarında kaybedilen gıdayı ifade ediyor. “Gıda israfı” ise tüketime uygun durumdaki ürünlerin perakende kanalları ile tüketici tarafındaki atık kısmı temsil ediyor" ifadesini kullandı.


Türkiye'de her yıl ortalama 26 milyon ton gıdanın kayıp ve israf olduğuna dikkat çeken Donat, "Hesaplamalara göre, Türkiye’nin yıllık gıda kayıp ve israfının faturası ortalama 214 milyar TL.


TÜİK’in belediye çöp toplama alanlarında gerçekleştirdiği veri toplama faaliyetlerine göre ise Türkiye’deki atığın yüzde 54.6’sını gıda oluşturuyor. Gıdanın ardından en yüksek payı yüzde 12.3 ile plastik ve yüzde 10.9 ile kağıt/karton atıkları alıyor" sözlerine yer verdi.
 

Kaynak: GazeteOksijen

EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI