Gazetemize yapılan ihbarlarda mağdur edildiğini belirten iş insanları, iddia ettikleri dolandırıcılığın nasıl meydana geldiğini anlattı. Geçtiğimiz dönemde çeşitli basın organlarında "Türkiye'nin yeni Reza Zarrab'ı" şeklinde haberlere konu olan Yasin H.'nin aslen Belgrad doğumlu ve Sırp bir ailenin çocuğu olduğu öğrenildi. 2002'de Türkiye'ye geldikten sonra Türk pasaporta sahip oldu ve Yasin H. ismini aldı. Türkiye ve Sırbistan arasındaki davet, zirve gibi etkinliklerde de Türkiye'yi temsilen bulunduğu şeklinde basında haberleri servis edildi. Aile şirketinin üst yönetim kuruluna kabul edildikten sonra da başarılı işler yapan Yasin H., şirketin Afrika'da 12. büyük madencilik şirketi olmasında önemli rol oynadığı belirtiliyor. Her yönüyle Reza Zarrab karakterine benzetilen Yasin H. hakkında da yine Reza Zarrab'ta olduğu gibi "altın ticareti" üzerinden iddialar ve mağduriyet vakaları duyulmaya başlandı.

Mağdur edildiklerini ifade eden iş insanlarına göre "altın alımı vaadiyle yapılan vurgun" şu şekilde;

Yasin H. isimli şahıs, kendi aile şirketinin adını ve icraatlarını vitrin olarak kullanıyor. Hatta, çeşitli medya kuruluşlarında ücretli olarak kendisiyle röportaj yapılmasını veya altın özelinde ekonomi analizlerinin yayımlanmasını sağlıyor. Yasin H.'nin, iş insanlarına ulaşarak, "bana belli bir miktar (dolar olarak) ücret öderseniz size altın alırım" şeklinde tekliflerde bulunuyor. Güven sağlamak ve altın alacağı olup ödeme günü geçmesine rağmen anlaşılan miktardaki altını alamayan iş insanlarını yatıştırmak için gazetelerde yayımlanan yazılarını/röportajlarını gösteriyor ve "bana güvenebilirsiniz, halledeceğim, bakın ben gazetelere çıkıyorum" gibi söylemlerde bulunarak zaman kazanıyor ve/veya hakkında şikayetçi olan iş insanlarına alacaklarını ödeyerek suç duyurusunun çekilmesini sağlıyor.

Mağdur olan iş insanı sayısının birden fazla olduğu belirtilirken, Yasin H.'nin gerek alacak ödeyerek gerek göz boyama yoluyla hakkındaki bir suç duyurusunun çekilmesini sağladıktan sonra bu durumu da diğer mağdur olduğunu iddia eden iş insanları üzerinde kullandığı ve "sizin de alacaklarınız ödenecek" gibi söylemlerle güven kazanmaya çalıştığı ifade edildi. 

Aile şirketinin evraklarını kullanarak, Nihat Zeybekçi ve Berat Albayrak gibi güçlü siyasi isimlerin referanslarını da kendi referansı gibi gösteren Yasin H.'nin aile şirketinin kimliğini ve bağlantılarını da bu yolla kullandığı, iş insanlarını ikna etmek için ortaya sürdüğü iddia edildi.

Ülkemizin çeşitli zorluklara rağmen, kan terleyerek kurduğu sektörlerin, yurt dışı yatırım olanaklarının, ülkeye hizmet vermiş veya vermekte olan siyasi isimlerin bu şekilde kullanılması ve güven istismarına uğratılması ise dikkat çekti. Mağdur olan iş insanları, Yasin H.'nin sunduğu referansların ikna olmalarında önemli etkisi olduğunu belirtti.

Genç şarkıcı Aleyna Tilki’nin Yasin H.’yle Aşk Yaşadığı İddia Edildi

Aleyna Tilki iddiaya göre; yeni bir aşka başladı. Aleyna’nın 30 Nisan’da İstanbul’dan Çeşme’ye giderken videosunu Twitter’da yayınladığı özel uçağın Yasin H.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Posta’da yer alan habere göre ikili birbirlerine sosyal medyada kalp emojileri gönderdi.

KUYUMCUDAN MİLYONLARCA LİRALIK ALTIN ÇALDILAR KUYUMCUDAN MİLYONLARCA LİRALIK ALTIN ÇALDILAR