Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak tanınan Sema Esen'in, önceki sene 3 Haziran'da, Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, erkek arkadaşı Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakıldı. Esen, ölümünden yaklaşık 3 ay önce, 17 Nisan'da sosyal medyadaki canlı yayında kendisini döven Uygun'dan şikayetçi oldu. Bu soruşturma kapsamında, Uygun ve o sırada evde bulunan arkadaşı Enes Ö. hakkında, 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından dava açıldı.

Bu davada tutuksuz yargılaması devam eden Ümitcan Uygun hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yeni bir iddianame düzenlendi. İddianamede Uygun hakkında Sema Esen'i dövüp, o anları canlı yayınlamasıyla alakalı o 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından dava açıldığı anımsatıldı. Mağdur vekillerinin aynı olayla alakalı Esen’in, ölümünden önce şüpheliden şikayetçi olduğu; ancak baskı ile şikayetinden vazgeçirildiği, bu sebeple TCK 134 ve 243 suçları yönünden soruşturma yürütülmediği kaydederek, şikayetçi oldukları aktarıldı. İddianamede, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlamasıyla, şüphelinin yargılandığı Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nden istenilen dosyanın incelendiği, aynı davada sanık olan Enes Ö.'nün ifadesinin alındığı belirtilerek, tüm dosya kapsamında Uygun’un, Esen’i darbederek bayılttığı, Esen’in cep telefonunu alarak bilgisi ve rızası dışında kişisel veri kapsamında değerlendirilen görüntüsünü canlı yayınladığı aktarıldı. Uygun’un bu eylemle, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girerek, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma' suçunu işlediği belirtildi. Uygun, iddianameyi kabul eden Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

SAĞANAK VE TOZ TAŞINIMI UYARISI SAĞANAK VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Ümitcan Uygun hakkında, Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunması ile alakalı yürütülen soruşturma kapsamında ise 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kaynak: DHA