Edinilen bilgiye göre olay Salı günü meydana geldi. Kuşadası Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı, Dilek geçidinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi alınması üzerine Sahil Güvenlik Botu (TCSG-909) görevlendirildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına 2 can salı içerisinde geri itilen ve kendi imkanlarıyla karadan ulaşımı olmayan bir mevkiden karaya çıkan toplam 31 düzensiz göçmeni kurtardı.

5 GÖÇMEN KAYIP

Karaya çıkarılan göçmenlerden edinilen ilk bilgi doğrultusunda toplam 36 kişilik grup olarak Sisam Adası yakınlarında botlarının battığı, Yunan unsurları tarafından 31 kişinin denizden alınarak 2 can salı içerisinde Türk Karasularına geri itildikleri bilgisi alındı.

Türk ekipler kayıp olduğu değerlendirilen 5 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla Yunan makamlarını bilgilendirdi.

ARAMA FAALİYETLERİNDE 1 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı bölgede başlatılan arama faaliyetleri için 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirdi.

Dün akşam saatlerinde Kuşadası önlerinde Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen 1 cansız bedenin kayıp olan düzensiz göçmenlerden birine ait olduğu belirlendi. Kaybolan 4 kişi için ise arama faaliyetleri devam ediyor.

CAMİDE ACI OLAY! NAMAZ KILARKEN BİR ANDA YERE YIĞILDI CAMİDE ACI OLAY! NAMAZ KILARKEN BİR ANDA YERE YIĞILDI

Kaynak: Sozcu