Dolar, Türk Lirası karşısında 13.50 seviyesine yükseldi, Euro da Türk Lirası karşısında 15.20 seviyesine geldi. Türkiye tarihinin en yüksek döviz kurlarının kayda geçmesi ve ekonomideki gidişatın zamlarla birlikte ağırlaşmasının ardından vatandaşlar çeşitli il ve ilçelerde sokağa çıktı. İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Hatay, Edirne, Eskişehir, Denizli ve Samsun'da eylemler yapıldı.


KADIKÖY


Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Kadıköy'de polisin vatandaşı müdahalede bulunarak gözaltına alındığını duyurdu. Son açıklanan sayıya göre en az 43 kişi gözaltında. 


AVCILAR


Avcılar'da Avcılar Deprem Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması polisin engellemeleri üzerine Avcılar Emekliler Parkı'nda yapıldı. 

EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI


ŞİŞLİ


Şişli'de de eylem yapmak isteyen yurttaşlara polis müdahalesi gerçekleşti.


MERSİN


Mersin'de "Geçinemiyoruz" diyen vatandaşlara polis müdahale etti.


Ankara'da Bilkent Üniversitesi öğrencileri yürüyüşe geçti


AKP yönetimine ve ekonomik krize tepki gösteren Bilkent Üniversitesi öğrencileri, "Gençlik ayakta, AKP'ye direniyor" sloganlarıyla hükümetin istifasını talep etti. 


ODTÜ


Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri de ekonomik kriz ve yolsuzluklar nedeniyle eylemlere başladı. ODTÜ'lü öğrenciler eylemi "Ülkemizi bir avuç vurguncuya, talancıya, hırsıza bırakmayacağız" diyerek duyurdu. 


SAMSUN


Samsun'da Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla yoksulluğa, yükselen döviz kurlarına ve zamlara karşı eylem yapıldı.


Kaynak: T24