Cumhuriyet'in haberine göre, psikolojik danışmanlık ve rehberlik okuyan 3. sınıf öğrencisi Berfin Hanalp, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından 12 Kasım’da şahsi bir numaradan aranarak üniversite kampüsü içerisindeki polis karakolu diye belirtilen tek katlı binada görüşmeye çağrıldığını iddia etti. KYK yurdunda kalan Hanalp sivil giyimli 3 kişi tarafından karşılandığını aktararak, karakoldan aradığını ve yurt ile ilgili bir sıkıntısının olduğu ifade edilerek görüşmeye çağırıldığını söyledi. Bahsedilen yere gittiğini ve kendisini polis olduklarını iddia eden sivil giyimli 3 erkeğin karşıladığını anlatan Hanalp, “Binada üniformalı polisler de vardı" şeklinde konuştu.

SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ


Küçük kapalı bir odaya alındığını belirten Hanalp, "Beni arayan kişi de oradaydı. 3’ü de etrafımı çevirdi. Hukuksuz bir şekilde beni sorguya aldılar. ‘Bizimle arkadaşlık edersen yurttan atılmazsın, okulda hocalarla bir sorun yaşarsan hallederiz, notlarına yardımcı oluruz’ dediler. Arkadaşlıktan kastı ajanlık teklifiydi. Ajanlık yapmamı istediler. Politik şeyler soruldu. Kabul etmediğimi söylememe rağmen sık sık teklifi yenilediler. Bunun yasal olmadığını, suç duyurusunda bulunacağımı söylediğimde, ‘istersen bulun’ diyerek rahat bir tavır sergilediler. Beni arayan kişinin telefonu günlerdir kapalı” ifadelerini kullandı.


Hanalp yaşadıklarını Twitter hesabından duyurmasının ardından başka öğrencilerde yaptıkları paylaşımlarda benzer durumların daha önce yaşandığını ortaya çıkardı.

Kaynak: Cumhuriyet