Osmaniye Sumbas'a bağlı Reşadiye köyünde tarlasına soğan eken çiftçi Serdar Dinç, soğanı satamayınca çürümesin diye vatandaşlara ücretsiz yaptı. Bedava soğanı duyan vatandaşlar tarlaya akın etti.

AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞİYOR! 2 KÖTÜ, 1 İYİ HABER AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞİYOR! 2 KÖTÜ, 1 İYİ HABER

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Yakın ilçelerden birçok vatandaşın arabalarıyla tarlaya gelmesi sonucu yol trafiğe kapanınca jandarma yolu açmak için çalışma başlattı.

"MUHTAÇ OLDUK SONUNDA KURU SOĞANA"

Tarladan soğan almaya gelen bir vatandaş "Tarla sahibi 80 dönüm tarlasını satamadı, tarlada kaldı. Tüccarlar geldi almadı, para vermedi adama. Adam da halk yesin diye müsaade etti 3-4 gün. 400 ton soğan var burada. Burada tarlada kaldı soğan, halk topluyor şu an faydalanıyor. Allah razı olsun' ifadelerine yer verdi.

Bir başka vatandaş ise "Millet soğan için sıraya girdi. Marketlerde 35 lira. Vatandaş, Allah razı olsun hayrına burada tarlada serbest etti. Bütün millet topluyoruz, sağ olsunlar. Muhtaç olduk sonunda kuru soğana" dedi.

"HERKES EVİNE GÖTÜRSÜN"

Çiftçi Serdar Dinç ise "70 dönüm soğan ektim. 500 bin kiraya verdim, 500 bin de diğer tohum, gübre ve ilaç masrafım oldu. Tüccara satamadım hayrımıza köylülerimize, vatandaşlarımıza, ücretsiz dağıtıyorum. Toplasın herkes evine götürsün. Afiyet olsun herkese." dedi.