MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜK GELİŞMELER YAŞANDI

Vali Akbıyık, 14 Mart Tıp Bayramı dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Akbıyık’ın mesajı şöyle:  “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı Tıp Okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmiş ve her yıl 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tıp Bayramı ilk kez mesleki bir kutlamadan ziyade, 1919 yılında İstanbul’un işgalini protesto etmek amacıyla tıp fakültesi öğrencileri tarafından ihdas edilmiştir. Bu kutlama, aynı zamanda tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak da tarihe geçmiştir. Yaşadığımız çağdaş dünyada ülkelerin birincil görevleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve en temel şartıdır. En büyük mutluluğun sağlık olduğunun bilinciyle ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalarla sağlık sektöründe büyük ilerlemeler ve gelişmeler yaşanmıştır.”

MUĞLA’NIN SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLDİ

“Hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerle Muğla’mızın sağlık altyapısı güçlendirilmiş ve ilimiz sağlıkta kaliteli ve etkin bir yapıya ulaşmıştır. İlimizde Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte 14 kamu hastanesi ve 2 ağız diş sağlığı merkezinin de aralarında bulunduğu 40 sağlık tesisinde hizmet verilmektedir. Ayrıca her daim kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti sunmak amacıyla 4 sağlık tesisinin yapımı devam etmektedir.”

MUĞLA’DA SAĞLIKTA 10 BİN PERSONEL HİZMET VERİYOR

“İlimiz genelinde çağın gereklerine göre yetişmiş uzman doktor, doktor, diş hekimi, hemşire, diğer sağlık, idari ve teknik personel ile birlikte yaklaşık 10 bin personelimiz tarafından sağlık hizmeti sunulmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüyle hekimlerimize duyduğu güveni net bir şekilde ifade etmiştir.”

“Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu gözetmeksizin mesleklerini icra eden başta değerli hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”