Vitor Pereira'ya göre Arda'nın yeteneği yaşındançok üstündü. Arda'nın top kontrolü, pas, top sürme, şut ve başkalarının göremediği şeyleri görebiliyor olması Pereira'yı etkileyen yönleri.

PANATHİNAİKOS, FATİH TERİM İLE İLGİLİ O KARARI ALDI PANATHİNAİKOS, FATİH TERİM İLE İLGİLİ O KARARI ALDI

Ancak Pereira'yı asıl etkileyen yönü karakteri. "Fenerbahçe'de 16 yaşındayken farklı şeyler yapmak için sistematik olarak topu tekrar tekrar istiyordu. Başarısız olursa pes etmiyordu, yeniden deniyordu. Kişiliği onu gerçekten özel biri yapıyor..." dedi.

Pereira "O kimseyle kıyaslanamaz ama illa ki birine benzetilmesi gerekirse James Rodriguez'le bir paralellik gösterdiğini" belirterek şunları ekliyor:

"Biraz benzerler. James çok teknik bir oyuncu, son paslarda ve çizgiler arasında oynamada oldukça kaliteliydi ancak savunma seviyesinde o kadar iyi değildi, buna alışması zaman aldı. Arda Güler ise; taktiksel olarak çok zeki bir oyuncu. Hem hücumda hem de savunmada görevlerinin ne olduğunu çok iyi biliyor. Çok mütevazı bir çocuk ve harika bir oyuncu. Öğrenme arzusu da var."

Son olarak, Pereira; "Arda'nın oynaması gereken mevki ise; iç saha. Dışarıda, taç çizgisine yakın oynayacak bir oyuncu değil, çünkü o bir driblingçi değil. Ancak içeride oynarken her şeyi yapabilir. Dar alanda, çizgiler arasında nasıl oynayacağını gayet iyi biliyor. İçeride, orta saha oyuncusu ya da sahte kanat olarak her zaman içe doğru oynayabilir. Arda'nın topa ihtiyacı var, çünkü yaratıcı. Bunu her yaptığında kaleye şut olan son pası da vermeyi biliyor. Genelde de bu pasların sonu çok iyi bitiyor." şeklinde konuştu.