Toksöz yine büyükşehrin "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkılarak ilçede imza kampanyası başlatmıştı. Yapılmaması için imza kampanyası başlatılan tesisin en yakın konutlara 800 metre uzaklıkta, yaklaşık 2,5 dönümlük bir alana kurulacağı öğrenildi.

KEMİKSİZ: "HALKI YANLIŞ BİLGİNLENDİRİYORLAR"

CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, "Yatağan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Toksöz yine Yatağan halkını yanlış şekilde bilgilendirmiş ve halkı yanlış yönlendirerek atık tesisini Yatağan halkının da istemediği algısı yaratarak imza kampanyası başlatmıştır.

BAŞKAN GÜNAY, MAZBATASINI ALDI, İLK AÇIKLAMASINI YAPTI BAŞKAN GÜNAY, MAZBATASINI ALDI, İLK AÇIKLAMASINI YAPTI

Yakma tesisi Atıksu Arıtma Tesisinin yanında en yakın yerleşim yerine 800 metre, termik santrale 1,5 kilometre uzaklıktadır.

Arıtma Tesisi kapasitesinin artırılması ile ilgili DSİ ile yapılan protokol gereğince mahallelerin kanalizasyonlarının da arıtma tesisine bağlanması planlanmış ancak bu yatırım sizin tarafınızdan engellenmiştir" dedi.

"BU ÇEVRE DUYARLILIĞINI BAŞKA KİRLETİCİLER KARŞISINDA DA GÖSTERİN"

Kemiksiz, "Bakanlıklarınızın CHP’li belediyeleri denetlemedeki hevesini siz de iyi bildiğiniz için hiçbir zararlı ve koku yayan gazın atmosfere salınmayacağından emin olabilirsiniz.

Bu tesis tüm Muğla’da önemli bir tasarruf sağlayacak ve bunun hiç kimseye ve çevreye zararı olmayacaktır. Sayın Toksöz; bu çevre duyarlılığınızı başkaca kirleticiler karşısında da göstermenizi, ancak karşı çıkmadan ve halkı kandırmadan önce bilgilenmenizi tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA