Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen anma etkinliklerine; Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Jandarma Komutanı Yavuz Selim İnan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İle Başkanı Arif Güldürüm, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılırken, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, parkın kısa sürede hizmete girmesi için özveri ile çalışan belediye personeline teşekkür belgesi verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla yaptığı halka sesleniş alana kurulan sahneden dev led ekranla yansıtıldıktan sonra, saygı duruşu yapıldı İstiklal marşı okundu, din görevlisi İsmail Bayram tarafından kuran okunmasından sonra, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değinerek, Yatağan için hazırlanan ve hayata geçirilecek olan projelerin müjdesini verdi. Başkan Toksöz, ‘Ülkemizin geleceğine ve yükselişine engel olmak isteyen, dış kaynaklı hainler içimizdeki mihraklarıyla 12 Martta ve 12 Eylülde olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da yine gerçek yüzlerini ortaya koyarak darbe girişiminde bulunmuşlardır, ancak aziz Türk Milletinin iman dolu inancıyla o gece Selalar eşliğinde hainlere gerekli dersi milletimiz vermiştir. Milletimizi bölemeyecekler halkımızı ayrıştıramayacaklar. Bu vatan toprağının evlatları o gün olduğu gibi her an canı pahasına vatan savunması için hazırdır.

Çalışmalarımızı tüm gayretimizle sürdürüyoruz. 50 Mahallemizle birlikte 15 aylık görev süremizde çalışmalarımıza başladık. İlk 3 ay hemşerilerimizi misafir ettik bir 3 ayda pandemi süreci geçirdi. Yaklaşık 9 aylık görev süremizde 25 adet sosyal tesisimizin yapına başladık. 15 adedini tamamladık. Yaklaşık 250 bin m2 kilitli parke taşı döşedik. Araç parkımıza 10 adet yeni araç kazandırdık 3 adet halı saha yaptık. 

Bugün burada parkımızla birlikte açılışını yaptığımız halı sahamızı ilçemize kazandırılmasında destek veren Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’ na hemşerilerim adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. 
22 Haziran’da çalışmalarına başlayıp bugün açılışını yaptığımız 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Parkını bu kadar kısa sürede fedakârca ve özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma ve katkı koyan mermer sektörü temsilcilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum birazdan çalışma arkadaşlarımızı temsilen birkaç arkadaşımıza sembolik olarak teşekkür belgelerini vereceğiz.

Göreve geldiğimizden bu yana ilçemize gelecek yatırımlar için var gücümüzle çalışıyoruz Yatağan Devlet Hastanesini 2020 yılı sonuna kadar hizmete açıyoruz. Yatağan Meslek Yüksek Okulumuzda 3 bölümle 350 olan öğrenci sayımızı 7 bölüm ile yaklaşık 800 öğrenci kapasitesine çıkardık. Yine Girme barajımız 21 buçuk dekar sulama alanı ile 2021 yılında hizmete alınmış olacaktır. 

Stratonikeia Antik kentimizi Efes Antik kentine rakip etme hayali ile yola çıktık ve sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile bunu da başaracağız. 

Yatağan uzun yıllar hizmete hasret kaldı bundan böyle Yatağan’ın hak ettiği hizmeti alabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz, önümüzdeki Cuma günü Yatağanımız için önemli bir gün. Geçtiğimiz 15 aylık süreçte en yoğun mesai harcadığımız konu olan İnönü Bulvarı Projesinde sona geliyoruz. Cuma günü Ulaştırma Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu İnönü Bulvarında son incelemeleri yapmak üzere ilçemize geliyor.

İnşallah sayın bakanımızın gelişiyle birlikte Yatağan Gelişiyor, Yatağan değişiyor sloganımızda olduğu gibi ilçemizin çehresini ve vizyonunu değiştireceğiz. Bu konuda alt yapı ile ilgili tüm kurumlarla gerekli iletişim ve koordinasyonu sağlamış durumdayız. Yine bu Cuma günü Profesör Doktor Sayın İsmail Hakkı Aydın hocamızın söyleşi programı olacak. Cuma akşamı saat 21’de Turan Özdemir Amfi Tiyatrosuna tüm hemşerilerimiz bekliyoruz. 

Ayrıca 15 aylık görev süremizde büyük uyum içeresinde çalıştığımız ve bu günkü açılışı da birlikte yaptığımız sayın kaymakamımıza bizlere verdiği destek ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Yine birlikte uyum içeresinde çalıştığımız başsavcımız, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, kurum müdürlerimiz ve muhtarlarımıza ilçemize yaptıkları hizmetler ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz'da ülkemize, milletimize karşı girişilen hain darbe girişimine karşı bedenlerini siper eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi acil şifalar diliyorum’. 

MUĞLA’DA MÜEBBETLE YARGILANIYORLARDI, BERAAT ETTİLER MUĞLA’DA MÜEBBETLE YARGILANIYORLARDI, BERAAT ETTİLER

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek; ’15 Temmuz gecesi Marmaris’e giderek, gösterdiğiniz vatanseverliğinizden dolayı burada görev yapmaktan gurur duyuyorum. Yatağan Belediyesi tarafından kısa sürede yapılan bu parka verilen isim çok anlamlı,  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerimize Rahmetle anıyor gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sizlerden ricam ise sosyal mesafe ve maske konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizdir’ dedi. 

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi verdiler. Mehter başı da, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e hediyelerini sundu.  Anma programı darbe girişimi ile ilgili slayt sunumları ve dualar, okunan şiirler ve Turgutlu Mehter takımının büyük ilgiyle izlenen gösterisi sonrası 00:13’te okunan sela ve dua ile sona erdi.