Muğla'nın Yatağan ilçesinde Boğa Güreşi Festivali yapıldı.

Yatağan Boğacılar ve Boğa Güreşi Sevenler Derneği tarafından Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün desteğiyle gerçekleştirilen güreşler Yatağan-Aydın kara yolundaki Orman Deposu sahasında gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya,  MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ersöz Güler, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Osman Bulut, Jandarma Komutanı Murat Kılıçarslan, Emniyet Müdürü Emre Arslan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları,  muhtarlar, güreş seveler katıldı.

Artvin ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden 100’e yakın boğanın katıldığı güreşler, sabah erken saatlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Ardından İmam Üzeyir Yıldırım tarafından dua okundu ve güreşlerin kazasız belasız geçmesi için kurban kesildi.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yatağan Belediyesi ve Yatağan Boğa Derneği Başkanı Faik Kuru tarafından organize edilen güreşlerde Belediye Başkanı Mustafa Toksöz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada bu güzel etkinliğimize katılan herkese Yatağan Boğa Derneği Başkanı Faik Kuru’ya yönetimine çok teşekkür ediyorum.  Yatağan Belediyesi olarak Belediye hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere çok önemsiyoruz. Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Yatağan İlçesi deveci ve Yörük yerleşimidir. Ben buraya uzaktan yakından katılan boğa sahipleri ve izleyenlere saygıyla selamlıyorum” dedi.

Güreş sahasında Yatağan Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Girişlerin ücretsiz olduğu güreşlerin sponsorluğunu yörenin sivil toplum kuruluşları iş adamları ve mermer sektörü yaptı. 

Güreşen boğalar kıran kırana yarışırken bol bol alkış aldılar. Zaman zaman kaçan boğalar görevliler tarafından  kontrol altına alındı.

GÜREŞ AĞASI GENÇ İŞ ADAMI BOBİNAJCI HASAN ÖZCAN OLDU

Güreş ağası genç iş adamı bobinajcı Hasan Özcan Oldu. Güreş ağası olmak için 23 iş adamı yarıştı, yapılan artırmalar sonunda en yüksek teklifi veren genç iş adamı bobinajcı Hasan Özcan 73 bin lira ile güreş ağası oldu.  Güreş ağalığını katılanlar ağa Hasan Özcan ile birlikte davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.  Güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Güreşlerde kupalı güreşlerde yapıldı.  Kupalı güreşleri kazanan boğa sahiplerine kupaları verildi.

“BOĞA GÜREŞLERİNİ GELENEKSEL OLARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Yatağan Boğacılar ve Boğa Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Faik Kuru ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu yıl 3.sü düzenlenen boğa güreşlerine katılan protokol üyelerine, belediye başkanımız sayın Mustafa Toksöz’e, uzaktan yakından güreşlerimize iştirak eden boğa sahiplerine, Yatağan halkına katılan herkese, sponsor olan iş adamı ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Boğa güreşlerini bundan sonra da geleneksel olarak devam ettireceğiz.”

FİGEN ÇOBAN CİNAYETİNİ DAVASINDA ‘HAKSIZ TAHRİK’ TALEBİ FİGEN ÇOBAN CİNAYETİNİ DAVASINDA ‘HAKSIZ TAHRİK’ TALEBİ

Kaynak: Bultenler