Açılış için düzenlenen Törene Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı R. Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürü V. Emre Arslan, Şube Müdürü H. Fevzi Aktaç, Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Kaymakam Onur Kökçü ve Belediye Başkanı Mustafa Toksöz okul kütüphanesi için öğrencilere kitap setleri hediye ettiler.

Açılışta bir konuşma yapan Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, "Bugün, kütüphanesiz okul kalmasın diyerek yola çıkılan bu anlamlı projenin açılış töreninde ilçemizdeki bu güzide eğitim yuvasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diyerek başladı. Kaymakam Kökçü "İki ay gibi kısa sürede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yoğun bir mesai harcayarak, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin gayretli çalışmaları ve Yatağan Belediyemizin çok değerli katkıları ile ilçemizde kütüphanesi olmayan ya da yenilenme ihtiyacı olan 22 okulumuza kütüphane kazandırdık. Bugün ilçemizde kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Şu an bulunduğumuz Kafaca Kaplancık Ortaokulumuzda olduğu gibi pek çok okulumuzda öğretmenlerimiz okul müdürlerimiz ve velilerimizin de desteğiyle kütüphanelerini kendileri boyadılar, kısa sürede özveri ile çalışarak kütüphaneleri hazır hale getirdiler. Kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyor emekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Kütüphanelerin 7'den 70'e herkes için temel bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbidir. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağında kütüphane alışkanlığı kazanan öğrencilerin çok daha başarılı oldukları biliyoruz. Kitaplar onları öğrenmeye açık ve özgüvenli insanlar yapıyor" dedi. Yatağan'da eğitim ve öğretimin kalitesinin yükselmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okullarımıza her konuda destek olduklarını ifade eden Başkan Toksöz, "Kütüphane projesinde de Yatağan Belediyesi olarak kütüphanelerin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için katkı verdik, bundan sonra da katkı sunmaya devam edeceğiz. Açılışını yapmış olduğumuz Kafaca Kaplancık Ortaokulu kütüphanesi ve ilçemize kazandırılan diğer okul kütüphanelerimizin tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum " diye konuştu. 

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında ilçemizde 22 okulumuza kütüphane kazandırılmıştır. Bağımsız kütüphane ve koridor tipi olmak üzere okulların mevcut alanları ve boş derslik ve bölümleri değerlendirilerek kütüphane olarak düzenlenmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Proje kapsamında kütüphane mobilyalarının üretimi Meslek Liseleri tarafından yapılmıştır. İki aylık süreçte Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 50 takım kütüphane (kitaplık ve koridor tipi raf)  üretimi gerçekleştirilmiş, ilçemiz okullarına ve Milas, Bodrum Kavaklıdere ilçelerimizde kütüphane yapılan okullara gönderilmiştir. Yapılan üretim sayesinde Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermayesine 500 bin TL girdi sağlanmıştır." dedi. İlçe Müdürü Osman Alemdar "Yatağan Eğitim öğretimine her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum, kütüphanelerin bu kadar kısa sürede hazır hale getirilmesinde özveri ile çalışan tüm idareci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza hayırlı olsun" dedi.

YATAĞAN’DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI YATAĞAN’DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI

Kütüphane açılışının ardından protokol öğrencilerle birlikte okul kütüphanesinde incelemelerde bulundular. Öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.

Kaynak: Bultenler