FİGEN ÇOBAN CİNAYETİNİ DAVASINDA ‘HAKSIZ TAHRİK’ TALEBİ FİGEN ÇOBAN CİNAYETİNİ DAVASINDA ‘HAKSIZ TAHRİK’ TALEBİ

Covid-19 pandemisi nedeniyle 2 dönemdir yapılamayan ve ertelenen yetenek taraması programının 1. Etabı Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilkokul 5. Sınıfta öğrenim gören 188 öğrenciye uygulandı.

Sporcu tarama programında öğrencilerin boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi yapıldı. Tarama sonucunda yetenekli çocuklar spora yönlendirilecek. Şubat Ayı sonuna kadar İlkokul 4. Sınıf ve 3. Sınıflar olmak üzere 1000 öğrencinin yetenek  taramalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Pandemi nedeniyle 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında bu taramalara ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Yatağan İlçe  Gençlik ve Spor Müdürü Kamuran Adalı "Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak çocuk ve gençlerimiz erken yaşlarda sporla tanıştırmayı, sporu geniş kitlelere yaymayı hedefleyen projeye öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteğini bekliyoruz." diye konuştu. Yetenek taraması programı şubat sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: Bultenler