MUĞLASPOR-YATAĞAN MAÇINDA OLAY ÇIKTI MUĞLASPOR-YATAĞAN MAÇINDA OLAY ÇIKTI

Böyle giderse üretimin çok düşeceğini, köylünün üretmekten vazgeçeceğini söyleyen Başkan Kuru, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kırsal kalkınma kapsamında Muğla ve ilçelerinde %50 hibe desteği verileceği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulmuştur ve toplantılar yapılmıştır. Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerini alıp makine ekipman satıcıları ile görüşüp anlaşmalarını sağlamıştır. Daha sonradan edindiğimiz bilgiye göre Yatağan bölgesinin belirli mahalleleri bu destekten faydalanamamaktadır. Mahalle ayrımı yapılmaksızın ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) sistemine kayıtlı herkesin başvurularının kabul edilmesini istiyoruz. Üreticilerimizin bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.”

“ÜRETİCİMİZ ÜRETMEKTE ZORLUK YAŞIYOR”

Kuru, “Gübre, ilaç ve mazot giderleri ülkemizde yaşanan dolar artışından etkilenmiş geçen senelerde 80 TL den düşük gübre fiyatları 500 TL fiyatlarına ulaşmıştır. Dolar düşmesine rağmen gübre, ilaç ve mazot fiyatlarında düşüş yaşanmamış aynı seviyelerde seyrini devam ettirmektedir. Üreticimiz üretmekte zorluk yaşamaktadır. Üretim maliyetleri kat ve kat artmış ama üreticimizden alınan fiyatlar eski seviyelerinden devam etmektedir. Böyle devam ederse ilerleyen dönemlerde köylülerimiz üretmekten vazgeçecektir. Bu durumun biran önce düzeltilip eski seviyelere geri dönmesini istiyoruz. Üretmek bir ülkenim ekonomisini şaha kaldıran en önemli unsurdur” dedi.

Kaynak: Bultenler