AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yaşanan olay 21 Ocak 2023 tarihinde meydana gelmişti. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç. yengesi Figen Çoban'ın öldüğü ihbarında bulunmuştu. Üzerine benzin döküp, kendini ateşe vererek hayatını kaybettiği belirtilen Figen Çoban'ın cenazesi incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Gözaltına alınan kadının eşi M.E.A.Ç. ve kayınbiraderi S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın talimatı üzerine şüpheliler M.E.A.Ç, S.Ç, H.Ç. ve V.S. gözaltına alınmıştı. Zanlılardan M.E.A.Ç, S.Ç. ve H.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanmış, V.S. ise serbest bırakılmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca Figen Çoban'ın ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianame kabul edilmişti.

Olaya ilişkin dördüncü duruşma bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya tutuklu sanıklar Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç,. kayınbiraderi S.Ç. ile Figen’in babası Haydar, annesi Zeliha ve kardeşi Filiz Karataş, tanıklar ile taraf avukatları katıldı.