Yatağanspor Kulüp Başkanı Mustafa Yenioğlu, 1000A Yapı Ortaca Belediyespor maçının ardında Haber48 Gazetesi'ne yaptığı açıklamada iyi oynadıklarını belirterek; "İyi oynadık kazandık. Yanlış teknik direktör sebebiyle şampiyonluğu kaçırdık. Önümüzdeki sezon şampiyon olmayı düşünüyoruz." dedi.

Başkan Yenioğlu statüde bir yanlışlık olduğunu ve Bölgesel Amatör Lig baraj maçının oynanmaması gerektiğini ifade ederken; "Muğlaspor'la aramızda çok puan farkı yoktu. Statüde bir yanlışlık var. Bu maçı oynamamamız lazımdı. Ortaca Belediyespor'un direkt üst lige çıkması lazımdı. Doğru olan buydu." şeklinde konuştu. 

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise yaptığı açıklamada BAL Ligi'nde Play Out statüsünün adaletli olmadığını belirtirken; "Bu yıl aslında 14 takımlı bir ligde altıncı sırada bitirmemize rağmen play out maçı oynadık. BAL Ligi'nde bu adaletli olmuyor. Umarım yetkililer bunu bir daha gözden geçirir. 11, 12, 13 ve 14'üncü olanlarla bu maçları oynatırlar." dedi.  


"Statüde yanlışlık var. Ortacalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Ortaca Belediyespor hak etti. BAL Ligi'ne çıkmayı da hak etti. Ama statü gereği bizimle Play Out maçı oynadılar." şeklinde konuşan Mustafa Toksöz; "Burada şuna vurgu yapmak istiyorum. Denizli'nin, Aydın'ın, İzmir'in daha fazla takımı olmasına rağmen Ortaca'ya bu maçı oynattılar. Ama elimizde sporcu sayısı olarak da, nüfus olarak da Muğla BAL Ligi'nde üç takımı hak ediyor." dedi.

FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU

"İZMİR'İN SEKİZ TAKIMI VAR, MUĞLA'NIN NEDEN DÖRT TAKIMI OLMASIN"
1000A Yapı Ortaca Belediyespor'un Bölgesel Amatör Lig'de olmasını istediklerini ifade eden Başkan Toksöz; "Ortaca'nın da BAL Ligi'nde olmasını biz canı yürekten isteriz. Sonuçta Muğla'da üç takım olduğu zaman rekabet iyi anlamda devam ediyor. Ama iki takım olduğu için Bölgesel Amatör Lig'in zevkini daha fazla kitlelere ulaştıramıyoruz. İzmir'in sekiz takımı var. Niye Muğla'nın dört takımı olmasın? Ortaca da, Muğlaspor da bizim kardeş takımımız. Onlarla iyi bir rekabet içinde olmayı isteriz. Bu rekabet kaliteyi ortaya çıkarır. Muğlaspor tüm şehrimizin takımı. Daha yukarılarda olmasını istiyoruz. Tüm Muğlaspor camiasına da başarılar diliyoruz. Keşke Muğla üst liglerde olsa da şehrimiz büyük kulüpleri izleme fırsatı bulsa. Önümüzdeki sezon tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.