31 Mart'taki yerel seçim sonucunda Ceyhan Belediye Başkanı seçilen CHP'li Kadir Aydar, göreve başladıktan sonra 270 işçinin işine son verdi. Konuyla ilgili Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Aydar, işten çıkardıklarının 140'nın işe gelmeden maaş aldığını, diğerlerinin ise torpilli oldukları için görev beğenmedikleri açıklamasında bulundu.

"CEYHAN'I PİSLİK GÖTÜRÜYOR"

Aydar "Ceyhan Belediyesi'nin bütçesi 22 milyon 800 bin lira. Bunun 21 milyon 870 bin lirasını çalışanlarımıza ödüyoruz. Bize yaklaşık 130 bin lira kalıyor. Bununla biz hangi hizmeti yapacağız? Temizlik işleri için alınan elemanlar masa başında oturuyor. Ceyhan'ı da pislik götürüyor." diyerek belediyedeki personellerle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

"TORPİLLE GİRMİŞLER BEKLENTİLERİ FARKLI"

"Bahçe işleri için alınanlar ağaç bakımı, budama yapması gerekirken bu işleri yapmıyor." diyen Aydar "270 kişinin 140'ının bankamatikçi olduğunu belirledik." ifadelerini kullandı.

Aydar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Temizlik işlerinde çalışmaları gerektiğini söylediklerimiz yerlerini beğenmedi. Torpille girmiş, o yüzden beklentileri farklı. Bu göreve sadece onlara maaş vermek için gelmedim.

İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI

"270 İŞÇİYİ DEĞİL, 200 BİN CEYHANLIYI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM"

Çıkardıklarımızdan 20 civarında kişiyi ben almış olsam da çalışmıyorsa çıkarırım. Maaş ödemek için gelmedim. Belediye hizmeti için mazotu, benzini neyle alacağım? 270 işçiyi değil, 200 bin Ceyhanlıyı düşünmek zorundayım."