Yeni yıl, yeni umutlar, yeni beklentiler... Zaman dilimleri belki de aldatmacadır. Arkamızda bıraktıklarımızın bizi takip edemeyeceğine olan inancımızdır.

Yeniden başlamak mümkün mü?

O umudu taşıyoruz. Hayatımızın ajandasını kapatıyoruz, yeni bir ajandanın ilk sayfasına not düşüyoruz.

Zaman içerisinde acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskoca bir yıl daha geride kaldı.

Geride kalan yalnızca bir yıl değil elbette...

Yaşadığımız olumlu ya da olumsuz anlar da geride kaldı. Ancak, kalıcılığını koruyacak olan ve durmadan tekrarlanacak bir şey var ki; birileri yine hatalarından ders almayacak! Yaşadıkları olumsuzlukları tekrarlamaya devam edecek...

Israrla, durmadan... Hep bir yerlerde ve bir şeylerle kendilerini "haklı" çıkarmaya çalışacaklar. Oysa, önemli olan, olaylara büyük pencereden bakmak. Yani yaşadıklarımızdan ders almak.



Yeni yıllar, yeni umutları da beraberinde getirsin istiyoruz.

Şapkamızı önümüze koymamız gerek. Çünkü, geride bıraktığımız yıl içerisinde yaşadıklarımızı değerlendirmek için herkesi biraz sağduyuya davet etmek istiyorum.

Geliştirmek için değiştirmek şart!

Değişim olmadan gelişim olmuyor. Önemli olan eksikliklerimizin olması değil, eksikliklerimizin farkında olmamız ve onları tamamlamak için çabalamamız.

Acısıyla, tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı. Önemli olan geçmişi unutmadan, öğrendiklerimizle geleceğimizi nasıl yaşayacağımızı şekillendirmek. Biten bir yılı ve kayıplarımızın nedenlerini iyi değerlendirmezsek, gelecekteki kazanımlarımızdan olacağımızı da unutmamalıyız. 

Herkese 2020 yılının en başta sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. 2020 yılında kayıplarınızın az olduğu, kazanımlarınızın ise daha sonra sizi hüsrana uğratacak kayıplara neden olmamasını diliyorum.

Her şey dilediğiniz gibi olsun, mutlu seneler!

Alev ÖZDEĞER