MUĞLA'NIN  BU İLÇE MAHALLESİNDE NEDEN EZAN OKUNMUYOR? MUĞLA'NIN BU İLÇE MAHALLESİNDE NEDEN EZAN OKUNMUYOR?

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve Ayhan Yazgan, Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, ilçe Belediye Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Civelek, “Değerli il koordinasyon kurulu üyeleri, 2020 yılı birinci dönem toplantısına hoş geldiniz. Bu toplantıda, 2019 yılı yatırımlarını kesinleşmiş rakamları üzerinden değerlendireceğiz. Yılda dört kez yapılan il koordinasyon kurulu toplantıları ile bu yatırımların son durumlarını, finansal ve fiziksel gerçekleşmelerini ve kurumlar arasında koordinasyonu gerektiren sorunlarını ele alıyor ve çözüm üretiyoruz. “ dedi. 2019 yılı sonu itibariyle yürütülen yatırımların proje tutarının 6 milyar TL’yi geçtiğini ifade eden Vali Civelek, dönem sonu itibariyle 598 milyon TL harcama yapıldığını ve yapılan bu harcamaların nakdi gerçekleşme oranının yüzde 71, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 53 olduğunu belirtti.

Muğla’da 307 projeden 76’sının tamamlandığını, 139’unun devam ettiğini söyleyen Vali Civelek, 29 projenin ihale aşamasında olduğunu, 61 projeye ise henüz başlanmadığını kaydetti. Vali Civelek, Muğla’da Aşağı Dalaman ve Yukarı Eşen Projeleri; Yatağan-Milas, Muğla-Kale yolları; Muğla, Ortakent-Yahşi kanalizasyon ve arıtma; ilk, orta ve yükseköğrenim seviyelerinde altyapı, derslik, yurt ve gençlik merkezi yapım çalışmaları; Bodrum, Milas, Fethiye ve Yatağan Devlet Hastanesinin önemli yatırımlar olarak öne çıktığını ifade etti. Vali Civelek’in açılış konuşmasının ardından yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumları ile devam eden toplantı, yapılan genel değerlendirmenin ardından sona erdi.