Muğla ilinin Akyaka beldesinin Kıyıların, biyolojik çeşitliliğinin doğal sit statüleri değiştirilerek, kaldırılarak, imar planları revize edilerek betonlaştırılmaya çalışıldığı belirtilerek, Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi tarafındanTüm Akyakalıları, yurdunu, doğasını korumak için sorumluluk hisseden herkesi bizimle birlikte Akyaka İmar Planı Revizyonu’nun iptal edilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi.

"Akyaka Betonlaştırılmaya Çalışılıyor''

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Değerli Akyakalılar, Muğlalılar, doğa dostları, Nail Çakırhan’ın hemşehrileri, dünyanın gözbebeği, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinin kalbi Akyaka büyük bir tehdit altında. Doğa koruma alanlarını rant alanına dönüştürmek isteyen anlayış adeta dizginlerinden boşanmışcasına her yandan saldırıyor. Gökova sulak alanı, Kadın Azmağı, kıyılarımız, biyolojik çeşitliliğimiz doğal sit statüleri değiştirilerek, kaldırılarak, imar planları revize edilerek betonlaştırılmaya çalışılıyor."

"Bu Plan Değişikliğine Dur Diyeceğiz''

KAMU MALINA ZARARDAN CEZA ALMIŞTI, YAKALANDI KAMU MALINA ZARARDAN CEZA ALMIŞTI, YAKALANDI

"15 Ekim’de Akyaka İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Planı Akyaka sakinleri, sivil toplum örgütleri, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Muğla Barosu, Büyükşehir Belediyesi, siyasi partilerin temsilcilerinin katılımı ile birlikte inceledik. Gördük ki, eğer bu Revizyon Planı onaylanırsa Akyaka’dan geriye ne güzelim Kadın Azmağı, ne ova, ne sakin ne yavaş bir kent kalacak. Nail Çakırhan’ın ve onun gibi Akyaka’ya kimliğini vermek için çabalamış ve artık aramızda olmayan o güzel insanların ruhları sızlayacak. Ama buna izin vermeyeceğiz! Bizler; içinde yaşama şansına sahip olduğumuz bu eşsiz güzellikteki coğrafyayı gelecek kuşaklara koruyarak bırakma kaygısı olanlar, “koruma amaçlı” iddiasında olan ama aslında tek derdi bu güzellikleri rant alanlarına dönüştürmek olan bu plan değişikliğini durduracağız."

''Başka Akyaka Yok"

"İmar Planı Revizyonu 14 Kasım’a kadar askıda kalacak. Tüm Akyakalıları, yurdunu, doğasını korumak için sorumluluk hisseden herkesi bizimle birlikte Akyaka İmar Planı Revizyonu’nun iptal edilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz. Tek yapmamız gereken ekteki bir sayfalık metnin çıktısını alarak altına imzamızı, adımızı, adresimizi ve vatandaşlık numaramızı ekledikten sonra Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü’ne teslim etmek. Teslimat mutlaka kayıt altına alınmalıdır. Şimdi Akyaka için güzel bir şeyler yapma zamanı. Zira ona çok borcumuz var ve başka Akyaka yok."

Kaynak:İHA