Muğla'nın Fethiye ilçesinde, motor gücü 10HP ve üzeri olan ve boyu 24 metreye kadar olan özel tekneleri kullanabilmek için gereken "Amatör Denizci Belgesi” (ADB) sınavları yapılacak.
Geçen yıl büyük ilginin olduğu sınava bir süre önce ara verilmişti. Fethiye'de amatör denizci eğitim ve sınavları kısa süreliğine yeniden başladı.

Başvurular Kaymakamlık binasından yapılabilecek.
Amatör Denizci Belgesi sınav başvuruları Fethiye Kaymakamlık binasında oluşturulan büroya yapılabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Şaban Arıkan; “Fethiye Kaymakamlık Binasında oluşturulan büroya amatör denizci adayları başvurabilir. Fethiye’de başlatılan ve 5 ay devam eden amatör denizci belgesi sınavlarında 9 bin aday başarılı oldu. Bu adayların belgeleri Fethiye Liman Başkanlığı tarafından hazırlanıp kendilerine sunuldu.” dedi.

Fethiye’de 2018 yılının aralık ayında başlayan Amatör Denizci Eğitim ve Sınavları kapsamında, 5 aylık sürede yaklaşık 9 bin adet Amatör Denizci Belgesi verildi. Türkiye çapında başlatılan Amatör Denizci Eğim ve Sınavları için Fethiye Kaymakamlık Binasında, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası iş birliğiyle Amatör Denizci Belgesi başvuru ofisi açıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in öncülüğünde açılan ofiste, sınav başruları alınırken yapılacak olan sınavın hazırlıklarına da başlandı.

Amatör Denizcilik Eğim ve Sınavları ise 20-26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan açıklamasında; "Fethiye’de amatör denizci eğim ve sınavlarının açılmasına yardımcı olan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Liman Başkanı Cihan Duman ile diğer yetkililere teşekkür ederek Fethiye’de geçtiğimiz Aralık ayında başlatılan Türkiye çapında ‘Hedef 2023; Bir milyon amatör denizci projesi’ kapsamında Fethiye’de düzenlenen sınavlarda 9 bin adet amatör denizci belgesi verilmiştir." dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ YIL DÖNÜMÜNDE SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETE AÇILDI ÇANAKKALE ZAFERİ YIL DÖNÜMÜNDE SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETE AÇILDI