MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA

Uzun, "Adaletin Kestiği Parmak Acımaz ” güven noktasından bu günlere gelinmiş olmasının sebeplerini elbette irdelemek, araştırıp tespit etmek ve bilmek zorundayız" dedi ve iktidarın adalete yönelik söylemlerinin sadece lafta kaldığını vurguladı.

Cumhur Uzun, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ismiyle Mayıs 2019’da açıklanan ve kısaca yargının sorunları ile çözüm yollarının yer aldığı belgede sayılanlardan ne yazık ki bu güne kadar ciddi bir ilerleme ve düzeltme sağlanamadı. 2019 yılı Adli yıl açılışında, bu belgede yer alan değişiklik önerilerini takip ediyor olacağımızı ve bunların gerçekleşip gerçekleşmediğine göre değerlendirmeler yapacağımızı, “ Aynası İştir Kişinin Lafa Bakılmaz ” özdeyişindeki kıstasa bağlı kalacağımızı açıklamıştık. Aradan geçen 2 yıldan daha uzun süreye baktığımızda, ne yazık ki bir arpa boyu yolu ancak alabildiğimizi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yağcı şu ifadeleri kullandı: "Adli tatil boyunca sadece acil olmayan işlere biraz ara verdik. Acil adli hizmetlerimiz ise hiç ara vermeden sürüyor. Bitmeyen pandemi ve ciğerlerimizi yakan orman yangınları keyfimizi kaçırsa da hayat devam ediyor. Yangınlara ilişkin soruşturmaları çok yönlü olarak titizlikle yürütüyoruz. İster kasten, ister tedbirsizlikten, ormanlarımızı yakan herkes adalet önünde hesap verecektir."

"YENİ ADLİYE KAMPÜSÜ İÇİN İMAR PLANI HAZIRLANDI"

"Geçtiğimiz yıl Kasım ayında açtığımız ek hizmet binamıza hukuk mahkemelerini taşıyarak fiziki yetersizlik sorunumuzu büyük ölüçüde çözdük. Yeni kurulan ticaret mahkememize de yer sağladık. Ancak, hali hazırda idari yargı ile ilgili 5 ayrı binada hizmet veriyor olmak ayrı bir zorluğa ve dağınıklığa yol açıyor. Sorunun nihai çözümü için Galericiler Sitesi karşısındaki yeni adliye kampüsü çalışmalarımız devam ediyor. Arsamızın imar planı hazırlandı. Vaziyet planı ve proje aşamasına geçildi. En kısa zamanda projenin tamamlanması ve inşaatın başlaması için çalışıyoruz."

"SORUŞTURMALARIN ORTALAMA SONUÇLANDIRILMA SÜRESİ 46 GÜN"

"Geçtiğimiz adli yılda Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelen 11 bin soruşturma dosyasının 10 bin kadarını sonuçlandırdık. Soruşturmaları ortalama sonuçlandırma süremiz 46 gün. Tarafları kim olursa olsun tüm soruşturmaları aynı titizlik ve hassasiyetle sonuçlandırıyoruz. İnsanın adalati elbette kusursuz değildir. Ancak bu konuda Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğumuzu ifade etmem gerekiyor. Yeni adli yılda tüm hızımızla çalışmaya başlayacağız. 2021-2022 Adli Yıl'ın hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: İHA